ERNÆRING:

3 gode grunner til å spise (påske)egg!

Hørt om anti-age-effekten, for eksempel? Ikke vi heller.

EGG - EN PROTEINBOMBE: Egg er ekstremt rike på kvalitetsprotein, og særlig den gode sammensetningen av amonisyrene D- og B12-vitamin.
EGG - EN PROTEINBOMBE: Egg er ekstremt rike på kvalitetsprotein, og særlig den gode sammensetningen av amonisyrene D- og B12-vitamin. Foto: Getty Images
Sist oppdatert

Nå som det er påske, er det ekstra koselig å spise egg.

Skallet kan du dessuten male og bruke som pynt.

Ja, ifølge Prior har egg alt - bortsett fra vitamin C.

Her er noen grunner til hvorfor kroppen din blir glad hvis du spiser egg:

1. Masse proteiner

Egg er ekstremt rike på kvalitetsprotein, og særlig den gode sammensetningen av amonisyrene D- og B12-vitamin.

Det gir en god metthetsfølelse og fungerer som byggestein for kroppen.

Kvalitetsproteinet er viktig når kroppen skal bygge muskler, hår, tenner, brusk, enzymer, immunstoffer, bindevev og annet vev.

2. Anti-age

Sulfurforbindelsene i egg er dessuten med på å booste kroppens produksjon av glutation, som hemmer betennelser og for tidlig aldring.

Altså har det en antialdringseffekt.

3. Eggeplommen er «frikjent»

Eggeplommen inneholder mye kolesterol, og tidligere var det et kostholdsråd som sa at man måtte være forsiktig med eggeplommene, siden de kunne få kolesterolnivået til å stige.

Men nå er eggene blitt «frikjent», fordi kolesterolmengden fra egg er relativt ubetydelig i forhold til det kolesterolet kroppen selv lager når vi spiser mettet fett.

Det meste av fettet i plommen er umettet og mykt, og her finner vi også verdifulle vitaminer som de fettløselige A, D og E.

Egg inneholder også kalsium, fosfor og folsyre.

Kilde: bramat.no

 

Denne saken ble første gang publisert 21/03 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også