Rawfood: Sunn teriyakisalat

Lag spennende teriyakisalat 

En sunn delikatesse!

SUNN OG DEILIG TERIYAKISALAT: Denne salaten passer perfekt før og etter trening.
SUNN OG DEILIG TERIYAKISALAT: Denne salaten passer perfekt før og etter trening. Foto: Trine Berge/Rawfood/Cappelen Damm
Sist oppdatert

Denne salaten passer perfekt som lunsj på jobben, eller som en lun middag etter trening.

Teriyaki er med på å gjøre salaten din mer spennende, men det er faktisk ikke en saus som mange tror, det er en stekemetode. 

Denne retten skal dehydreres, og spises gjerne litt varm (maks 42 ºC).

Har du ikke en ­dehydrator, kan du enkelt bruke stekeovnen din.

Sett den på laveste temperatur og ha døra på gløtt, slik at det kommer inn luft som tørker maten.

Det tar cirka to timer og lage retten, som er perfekt hvis du har fått lyst til å få unna litt hjemmetrening. I tillegg til løpeprogrammer, har vi fantastiske treningsprogrammer for både helårskroppen, rumpen og magen. 

Du trenger (3–4 porsjoner)               

Teriyakimarinade:

1,2 dl tamari 

1,2 dl sesamolje 

50 ml agavesirup eller kokosblomstsirup 

1 ss løkpulver (se i krydderhylla på nærbutikken din)

3–4 fedd hvitløk, finhakkes eller bruk hvitløkpresse 

2 ss raspet ingefær, saften 

3 ss sitronsaft 

1 klype kajennepulver 

1 klype svart pepper

Grønnsaker:

2 gulrøtter, skjæres med potetskreller/ostehøvel 

3–4 grønnkålblader, ta vekk stammen  

2 håndfuller med aspargesbønner (eller miniasparges) 

1 rød paprika, skjæres i tynne strimler 

6–7 aromasopp eller sjampinjong (tynne skiver)

2 håndfuller brokkolibuketter 

1/2–1 rødløk, skjæres i tynne skiver 

1/4 rød chili, finhakkes  

Slik gjør du:

Legg grønnsakene i marinaden, ha i en form, og sett den inn i dehydratoren i cirka 1,5–2 timer, på 42 ºC.

Bruk en spiraliser til å lage nudler av 1 stor eller 2 små grønne squash.

Eventuelt kan du lage tynne squashstrimler med ostehøvel.

Bland inn i salaten rett før servering (etter dehydrering).

Dryss over sesamfrø og cashewnøtter eller tamarimandler.

Oppskriften er hentet fra boken Rawfood , skrevet av Trine Berge.

Denne saken ble første gang publisert 19/05 2015, og sist oppdatert 29/06 2017.

Les også