Kylling med nudler og grønnsaker slår sjeldent feil og kan nytes både før og etter trening.

Her er en fantastisk vietnamesisk wok som du kan lage på under 10 minutter. Alt du trenger å gjøre er å kutte opp grønnsakene og kyllingen.

Men ikke stek grønnsakene for lenge, de skal være al dente ved servering.

Bruk rene redskaper og kluter. Pass på at kjøttet skal være gjennomstekt eller gjennomkokt. Bruk egne redskaper og skjærefjøl til rått kjøtt.

Ingredienser til 4 personer

500 g kyllingfilet

2 fedd knust hvitløk

et par cm finsnittet ingefær

salt og pepper

1 ss olje

2 squash, i biter

125 g sukkererter, delt på langs

1 dl hønsebuljong

1 dl østerssaus

1 ss fiskesaus

1 ss soyasaus

1 bunt vårløk, i biter

frisk koriander

1 håndfull sukkerertspirer

300 g fullkornsnudler

lime

Slik gjør du

Ha kyllingfiletene i en skål, og vend dem med hvitløk, ingefær, salt og pepper. Varm oljen i en wok og stek kyllingkjøttet i 4–5 minutter. Bland i squash og sukkererter, og stek kjapt.

Rør sammen buljong, østers-, fiske- og soyasaus, hell blandingen i woken og kok i et par minutter. Strø vårløk koriander og spirer på toppen, og server med fullkornsnudler

og lime.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!