Kylling passer perfekt etter trening og kan kombineres med det meste, enten du vil lage salat, pasta eller suppe.

Hva med å gå for en utenlandsk variant.

Denne deilige libanesisk ovnsbakte kyllingen kommer med spennende krydder og små sprø agurker.

Kombinert med sitroner og baba ghanoush (auberginedipp) kan vi nesten garantere at dette kommer til å bli en ny treningsfavoritt.

Ingredienser til 4 personer

8 kyllingklubber

1 ts støtt allehånde

1 ts grov pepper

1 ts knust spisskummen

salt

1 ss olivenolje

Baba Ghanoush

2 auberginer

2 fedd knust hvitløk

2 ts tahini eller sesamolje

salt og pepper

sitronsaft

4 grove pitaer

3–4 små snackagurker

sitron

Slik gjør du

Bland alt krydderet og olje i ei stor skål, og vend kyllingklubbene godt i krydderblandingen.

Legg på ei plate med bakepapir. Prikk auberginene med en gaffel, og legg dem ved siden av kyllinglårene.

Stek i ovnen på 200 °C og i ca. 40 minutter, til kylling og auberginer er møre. Vend kyllingklubbeneunderveis.

Skrell auberginene, skrap ut innmaten, mos eller blend den og smak til med hvitløk, tahini eller sesamolje samt salt, pepper og sitronsaft.

Server kylling med baba ghanoush, små agurker og lune grovpitaer, samt sitron.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!