ERNÆRINGSFYSIOLOG: Mia Eckhoff er utdannet ernæringsfysiolog og leverer blant annet sunn cateringmat sammen med Irina Smit (matglede.com) © Privat

Det er ikke til å legge skjul på at mat smaker ekstra godt etter trening.

Noen ganger holder det med et treningsprogram som ikke varer lenger en 15 minutter, enten du vil trene rumpen i 15 minutter, kroppen i 20 eller et lengre treningsprogram skreddersydd helårskroppen.

Det viktigste at du gjør noe du synes er gøy og at du får i deg riktige og viktig næringsstoffer.

Mia Eckhoff er utdannet ernæringsfysiolog og leverer blant annet sunn cateringmat sammen med Irina Smit (minmatglede.com).

I samarbeid med Shape Up, har hun delt flere av sine beste og sunneste oppskrifter.

Mange foretrekker burgeren med kjøtt,  men denne uten kjøtt blir faktisk like god.

Spis friskt

– Spis sunn og ren mat. Unngå å tenke at du setter begrensninger for deg selv. Ved å spise frisk og ren mat vil du automatisk få mindre lyst på sukker og halvfabrikata, du får mer energi, og det blir lettere å fylle dagene med sunne måltider, sier Eckhoff.

Med disse oppskriftene kan du mikse og matche som du vil.

– Middagsrester er genialt som lunsj dagen etter. Oppskriftene er beregnet til én person, men dette varierer ut ifra blant annet aktivitetsnivå og utgangspunkt. Prøv deg fram, og se på oppskriftene som et godt utgangspunkt, sier hun.

Kikertburger med ovnsbakte grønnsaker

Du trenger:

Burger

1 boks kikerter (ca. 350 gram)

1 gulrot

en klype koriander

1 egg

1 ss grovt mel

½ ts salt og pepper.

Grønnsaker

½ rødløk

3 champion

¼ squash.

Slik gjør du:

Skyll kikertene godt, og hell over i en bolle, tilsett revet gulrot og de andre ingrediensene, og mos forsiktig med en stavmikser.

Røren/deigen skal være litt grov.

Lag to burgere, og stek dem i en panne med olje på middels varme i ca. 5–10 minutter på hver side. Snu forsiktig.

Ovnsbak grønnsakene på 150–180 grader i 15–20 min. Topp gjerne med litt pesto ved servering.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!