GLAD I KETCHUP: PT-Pia er blogger, journalist, mentaltrener og PT i ShapeUp

ELSKER PEANØTTER: Redigerer, Erlend Lans Pedersen: © Foto: Privat

JA TIL KJØTT: Redaksjonssjef Cecilie Hauge Eggen © Foto: Privat

PANNEKAKER TIL FROKOST: Digitalansvarlig, Sofia Storhaug. © Foto: Privat

MÅ HA PØLSE: Art Director, Birte Bødtker. © Foto: Privat

GLAD I TE: Redaktør Karine Thyness © Foto: Privat

Forrige uke fortalte ernæringseksperter 11 ting du alltid bør ha i kjøleskapet for å sikre deg et sunt superkjøleskap.

Denne gangen er det redaksjonens tur.

Til tross for at ikke alle matvarer er like viktig, kan de likevel føles livsnødvendige.

Her er matvarene vi i ShapeUp-redaksjonen aldri hadde klart oss uten.

Journalist og blogger, Pia Seeberg:

1. Ketchup:

- I en travel hverdag med mye trening er jeg opptatt av at maten skal smake godt, være sunn og næringsrik. Heldigvis er jeg ikke så kresen, så sukkerfri ketchup redder enhver torskeblokk-middag.

2. Banan:

- Det sikrer en god og søt smak i de fleste smoothier, og er supergodt i speltlomper, på knekkebrød, eller som base i hjemmelaget is. For du har vel prøvd å lage iskrem av frossen banan, bær og proteinpulver?

3. Cottage cheese:

- Er i mine øyne en nødløsning som alltid funker. Smaker godt alene, men enda bedre med smakstilsetninger som bær, banan, nøtter, havregryn, hjemmelaget syltetøy, melk, Fun-saft, vaniljekesam, frukt.. You name it.

Les også: Vi har testet billige treningssentere

Redigerer, Erlend Lans Pedersen:

4. Skummet melk:

- Til muslien om morgenen, men jeg må også ha en skvett i kaffen – og jeg drikker mye kaffe før jeg klarer å komme meg ut døra på morgenskvisten.

5. Mager Cottage cheese:

- Det bruker jeg også til musli – og ellers i løpet av dagen hvis jeg vil ha noe sunt og kjapt. Gjerne sammen med noen nøtter og litt syltetøy.

6. Peanøttsmør:

- Det elsker jeg. Brukes på knekkebrødet, i smoothien eller rett fra glasset. Nam.

Les også: Skammer du deg ikke over å vise deg frem i shorts

Redaksjonssjef, Cecilie Eggen:

7. Blomkål:

- Jeg elsker rå blomkål, og knasker på det både før, under og etter middag.

8. Cottage cheese:

- Blandet med digg syltetøy – nam! Og jeg blir mett. Vinn-vinn!

9. Kjøttdeig:

- Elsket av både barn og voksne, bruker det til alt fra ostesmørbrød, taco, spaghetti og kjøttdeig, lasagne- og det er nydelig restemat.

Les også: Denne treningen blir trendy i 2015

Digitalansvarlig, Sofia Storhaug

10. Grønnsaksjuice:

- Spinat, gulrot, ingefær og chili gir meg energiboosten jeg trenger for å komme gjennom dagen.

11. Pannekakerøre:

- Jeg er så dårlig på å spise frokost, så derfor må jeg ha noe som er lett fordøyelig. Pannekaker med Cottage cheese og havregryn er hverdagshelten min.

12. Avokado:

- Salt, pepper og en advocado til lunsj er alltid like digg.

Art Director, Birte Bødtker

13. Juice:

- Jeg har alltid juice i kjøleskapet, både appelsin- og eplejuice.

14. Cottage cheese:

- Kan brukes til alt og smaker supergodt.

15. Ølpølse:

- Jeg klarer meg ikke uten det.

Redaktør, Karine Thyness

16. Mandelmelk:

- Jeg prøver å bruke mest mulig plantebasert melk, og jeg liker mandelmelk best av de ulike altenativene. Jeg bruker den til granola, i kaffen og i smoothier.

17. Chiafrø:

- Hver kveld lager jeg en smoothie, så rører jeg inn masse chiafrø.

- De er supersunne, og gir smoothien tykk og deilig konsistens. Elsker det! Denne chiapuddingen spiser jeg til både kveldsmat og frokost.

18. Te:

- Jeg drikker 10-15 kopper te hver dag. Det vil si; jeg lager 10-15 kopper, men samboeren min klager over at han finner halvfulle kopper i hele leiligheten.

- Uansett, jeg er ekstremt glad i te, og har skapet fullt av ulike typer. Favorittene er Darjeeling og hjemmelaget chai, men det går også mye av vanlig Earl Grey.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!