God, hjemmelaget sildesnadder!
Tid for sild
Julesild er tradisjon i mange norske hjem. Du kan enkelt lage dine egne sildesalater. Her får du oppskriften på tre deilige varianter.
Hvitløksild
2 stk. sildefileter, hermetiske
1½ dl rømme
1½ dl majones
10 fedd hvitløk
2 ss gressløk
Kok hvitløkfeddene i vann i 1 minutt. Skrell dem. Stek dem i smør på lav varme i 15 minutter. Vend underveis så de ikke svir seg (da blir de ødelagt).
Hakk hvitløken.
Skjær sildefileten i biter, og hakk gressløken.
Bland sammen hvitløk, sild, rømme, majones og gressløk i en bolle.
Pynt med litt hvitløk og gressløk.
Rømmesild
2 sildefileter, hermetiske
1½ dl rømme
1½ dl majones
2 ss gressløk
½ rødløk
½ stk. sitron
Begynne med å skjære sildefileten i biter, så små du vil ha dem.
Hakk rødløken.
Bland sammen sild, rømme, majones, rødløk og hakket gressløk i en bolle.
Smak til med sitronsaft. Pynt gjerne med rødløk.
Karrisild
2 stk. sildefileter, hermetiske
1½ dl rømme
1½ dl majones
1 ts karri
Begynn med å skjære sildefileten i biter, så små du vil ha dem.
Bland alle ingrediensene i en bolle.
Denne saken ble første gang publisert 28/11 2011, og sist oppdatert 06/05 2017.