Oppskrift på store fylte tebirks
Søtt og godt
Store kanelbirks kan gjøre lykke både til førjulsfesten og til ettermiddagskaffen.
25 g gjær
2 dl lunkent vann
1 egg
3 ss sukker
1 ts salt
1 ts kardemomme
ca. 400 g hvetemel
75 g mykt smør
Fyll:
4 ss sukker
4 ss brunt sukker
1 ss vaniljesukker
1 ss kanel
Til pensling:
1 egg + 1 ss vann
ev. 100 g melis
Rør gjæren ut i lunkent vann. Tilsett egg, sukker, salt, kardemomme og hvetemel, og elt deigen sammen til den er glatt og lett klisset. Elt inn smøret, dekk deigen til og la den heve til dobbelt størrelse, ca. 1 time.
Rør sammen ingrediensene til fyllet.
Dryss mel på bordet og hvelv ut deigen. Kjevle den ut til et rektangel, ca. 30x40 cm. Dryss fyllet jevnt, over og brett deigen i tre fra langsiden. Klapp deigen litt ned, og skjær den i 12-16 jevnstore stykker.
Sett dem med god avstand på bakepapir på stekebrett, dekk dem til og la dem heve i 30-40 minutter.
Forvarm stekeovnen til 200 grader, gjerne varmluft.
Pensle de fylte brødene med egg som er vispet sammen med litt vann.
Stek birksene midt i ovnen til de er gjennomstekte og delikat gylne, ca. 15 minutter. Avkjøl dem på rist.
Birksene kan eventuelt pyntes med melisglasur.
Prøv flere av våre søte oppskrifter:
Krydderpepperkake med blåmuggost
Denne saken ble første gang publisert 06/11 2014, og sist oppdatert 02/05 2017.