Oppskrift på store fylte tebirks

Søtt og godt

Store kanelbirks kan gjøre lykke både til førjulsfesten og til ettermiddagskaffen.

BAKELYKKE: Et smakfullt stykke hører med til kveldskosen.

BAKELYKKE: Et smakfullt stykke hører med til kveldskosen. Foto: Foto: Maria P og Line Falck

Publisert Oppdatert
STORE FYLTE TEBRIKS

STORE FYLTE TEBRIKS Foto: Foto: Maria P og Line Falck

25 g gjær

2 dl lunkent vann

1 egg

3 ss sukker

1 ts salt

1 ts kardemomme

ca. 400 g hvetemel

75 g mykt smør

Fyll:

4 ss sukker

4 ss brunt sukker

1 ss vaniljesukker

1 ss kanel

Til pensling:

1 egg + 1 ss vann

ev. 100 g melis

Rør gjæren ut i lunkent vann. Tilsett egg, sukker, salt, kardemomme og hvetemel, og elt deigen sammen til den er glatt og lett klisset. Elt inn smøret, dekk deigen til og la den heve til dobbelt størrelse, ca. 1 time.

Rør sammen ingrediensene til fyllet.

Dryss mel på bordet og hvelv ut deigen. Kjevle den ut til et rektangel, ca. 30x40 cm. Dryss fyllet jevnt, over og brett deigen i tre fra langsiden. Klapp deigen litt ned, og skjær den i 12-16 jevnstore stykker.

Sett dem med god avstand på bakepapir på stekebrett, dekk dem til og la dem heve i 30-40 minutter.

Forvarm stekeovnen til 200 grader, gjerne varmluft.

Pensle de fylte brødene med egg som er vispet sammen med litt vann.

Stek birksene midt i ovnen til de er gjennomstekte og delikat gylne, ca. 15 minutter. Avkjøl dem på rist.

Birksene kan eventuelt pyntes med melisglasur.

Prøv flere av våre søte oppskrifter:

Deilige eplesnitter

Saftig fruktkake

Krydderpepperkake med blåmuggost

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag