Oppskrift på kjempegode rundstykker
Rundstykker med bygg
Disse saftige rundstykkene inneholder bygg, som gir en nøtteaktig smak. Oppskriften får du her!
Nydelige rundstykker med bygg som gir litt nøtteaktig smak på rundstykkene.
Oppskriften gir ca. 30 rundtstykker.
Du trenger:
1 ss margarin
9 dl vann
50 g fersk gjær
700 g hvetemel
300 g sammalt hvete fin
200 g bygg
2 ts salt
Pynt:
½ dl melk
Solsikkekjerner
Slik gjør du det:
Smelt margarinen, tilsett vann og varm opp til 37 grader. Rør inn gjæren.
Ha alt det tørre i en bolle. Bland ingrediensene og elt deigen blank og smidig i en maskin eller for hånd.
Pass på at deigen ikke blir for varm. Den skal være litt kaldere enn vanlig og litt løs når den er ferdig eltet. Del deigen opp i 30 emner og form de til rundstykker. Sett dem tett sammen slik at de under hevning flyter litt inn i hverandre. Lag dem så store du ønsker.
Dekk til med plast og etterhev i 50–60 minutter.
Pensle med melk og strø over solsikkekjerner. Stek brødene i ovnen på midterste rille ved 225 grader i ca.15 minutter.
Avkjøles på rist.
Flere oppskrifter på deilig hjemmebakt brød, både med og uten gluten, finner du i bilaget Kristins beste brød, som følger med Norsk Ukeblad nr. 4.
Denne saken ble første gang publisert 28/01 2016, og sist oppdatert 28/06 2017.