Oppskrift: Rosettbakkels

Rosettbakkels fra Christiania

Få kaker er så vakre som rosettbakkels.

ROSETTBAKKELS: Julens mest dekorative småkake er også perfekt som vertinnegave.
ROSETTBAKKELS: Julens mest dekorative småkake er også perfekt som vertinnegave. Foto: Kim Holthe
Sist oppdatert

Server rosettbakkelsene gjerne med litt krem eller vaniljekrem sammen med friske bringebær. Da blir det en riktig så god dessert også!

(Ca. 40 stk.)

ca. 100 g hvetemel

2 1/2 dl skummet melk

3 egg

60 g sukker

1 kg smult

Få flere søte oppskrifter fra Norsk Ukeblad:

Gulrotkake med flerfarget ostekrem

Deilige kokosmakroner

Lekre cupcakes

Marsipankuler med nougat

Lag en blank jevning av mel og melk. La den svelle noe.

Pisk sammen egg og sukker og ha dette i røren.

Bruk rosettbakkelsjern, varm dette i smultet. Rist smultet av jernet og stryk det mot et sammenlagt papirhåndkle.

Dypp jernet i kakerøren så den står til øverste kant på jernet, men ikke over. Sett det i den varme smultgryten så smultet dekker. Stek bakkelsen til den er pent gyllen.

La den renne av på porøst kjøkkenpapir mens den avkjøles. Ved servering kan du la kakene være som de er, dryss melis på eller fyll dem forsiktig med krem og syltetøy.

Denne saken ble første gang publisert 25/11 2014, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også