Oppskrift på pavlova med ostefyll

Verdens beste pavlova

Dobbel pavlova med ostefyll og friske bær. Finnes det noe bedre? Denne ostekaken er rett og slett uimotståelig, og inneholder ikke gluten.

SMELTER I MUNNEN: Denne oppskriften må du bare prøve! Det finnes ikke noe bedre enn en herlig pavlova med margengsbunn, friske bær og ostefyll.

SMELTER I MUNNEN: Denne oppskriften må du bare prøve! Det finnes ikke noe bedre enn en herlig pavlova med margengsbunn, friske bær og ostefyll. Foto: Kim Holthe

Publisert Oppdatert

Ballettdanserinnen Anna Pavlova ga navnet til denne florlette og sprø marengsbunnen.

I tillegg passer den godt til deg som ikke tåler gluten eller melk. Da bytter du bare ut fløten med soyafløte.

Du trenger: (10 stk.)

6 eggehviter

1 ts eddik

7 dl sukker

3 ts maisstivelse (maisenna)

1 ts vaniljeessens eller vaniljesukker

8 ss kokende vann 

Fyll:

3 dl kremfløte el. soyafløte

200 g kremost

1 boks Fluff marshmallows jordbær

Pynt:

bringebær

blåbær

sitronmelisse

Slik gjør du det:

Stivpisk eggehvitene sammen med eddik. Tilsett sukker litt og litt sammen med maisenna, vaniljeessens og kokende vann.

Nr. 10-2016

Nr. 10-2016

Pisk marengsen glatt, stiv og skinnende, ca. 12 minutter.

Tegn opp to rundinger på et bakepapir, ca. 20 cm i diameter.

Fordel blandingen i en sprøytepose og sprøyt fine roser av marengs, slik at de fyller rundingene.

Stekes i ovnen på midterste rille ved 180 grader i ca. 10 minutter. Senk temperaturen til 100 grader og la den steke videre i ca. 1 time.

Avkjøl kakene i ovnen med døren på gløtt.

Pisk kremfløten stiv og bland inn kremost og jordbær marshmallows. Fordel det først på den ene kaken og legg på bær imellom. Legg på neste kakebunn, fyll på med krem og pynt til slutt med friske bær og mynteblader på toppen.

For flere fristende ostekaker, se Norsk Ukeblads bilag i nr. 10-2016.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag