Ballettdanserinnen Anna Pavlova ga navnet til denne florlette og sprø marengsbunnen.

I tillegg passer den godt til deg som ikke tåler gluten eller melk. Da bytter du bare ut fløten med soyafløte.

Du trenger: (10 stk.)

6 eggehviter

1 ts eddik

7 dl sukker

3 ts maisstivelse (maisenna)

1 ts vaniljeessens eller vaniljesukker

8 ss kokende vann 

Fyll:

3 dl kremfløte el. soyafløte

200 g kremost

1 boks Fluff marshmallows jordbær

Pynt:

bringebær

blåbær

sitronmelisse

Nr. 10-2016

Slik gjør du det:

Stivpisk eggehvitene sammen med eddik. Tilsett sukker litt og litt sammen med maisenna, vaniljeessens og kokende vann.

Pisk marengsen glatt, stiv og skinnende, ca. 12 minutter.

Tegn opp to rundinger på et bakepapir, ca. 20 cm i diameter.

Fordel blandingen i en sprøytepose og sprøyt fine roser av marengs, slik at de fyller rundingene.

Stekes i ovnen på midterste rille ved 180 grader i ca. 10 minutter. Senk temperaturen til 100 grader og la den steke videre i ca. 1 time.

Avkjøl kakene i ovnen med døren på gløtt.

Pisk kremfløten stiv og bland inn kremost og jordbær marshmallows. Fordel det først på den ene kaken og legg på bær imellom. Legg på neste kakebunn, fyll på med krem og pynt til slutt med friske bær og mynteblader på toppen.

For flere fristende ostekaker, se Norsk Ukeblads bilag i nr. 10-2016.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!