Oppskrift: Nougatkake

Nydelig kake

Det er ikke alle som er like glad i småkakene som bakes til jul. Her har vi laget en deilig nougatkake som er både dekorativ og ikke minst veldig smakfull.

NAM: Enkel å lage, og egner seg godt som dessert.

NAM: Enkel å lage, og egner seg godt som dessert. Foto: Foto: Kim Holthe

Publisert Oppdatert

(8–10 stk.)

1 rull ekte marsipan

3 egg

1 ts bakepulver

Fyll:

3 dl kremfløte

2 ts melis

1 nougat

1 pk eplefyll

friske bringebær

sjokoladehjerter

Få flere søte oppskrifter fra Norsk Ukeblad:

Julekurvformet ostekake

Deilige kokosmakroner

Lekre cupcakes

Marsipankuler med nougat

Del ektemarsipanen i biter og ha det i en bakebolle. Tilsett eggene mens du pisker sammen med bakepulveret.

Del deigen i to og hell dem over i to bakepapirkledd springformer, ca. 22 cm.

Stekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader i ca. 15 minutter.

Ta bunnene ut av ovnen og avkjøl dem i formene.

Pisk kremfløten nesten stiv, riv nougaten på et rivjern og bland det inn i kremen sammen med melisen. Pisk videre til du får ønsket konsistens på kremen.

Legg den ene kaken på et fat og bre over et lag med eplefyll, og så legges det på ønsket mengde krem. Legg på noen deilige friske bringebær. Legg så på den andre delen av kaken på toppen.

Bre kremen på toppen og pynt med bringebær og sjokoladehjerter på toppen.

Samleside: Kaker fra Norsk Ukeblad

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning