Litt sunnere kakeslag

Müslikaker

Prøv disse saftige småkakene med frisk smak. De inneholder fiber og lite fett og kan nytes med god samvittigeht.

Bruker du mer fiberrikt mel og sparer litt på fettet, får du sunnere småkaker, slik som disse saftige müslikakene.(Foto: Gro Benjaminsen)

Bruker du mer fiberrikt mel og sparer litt på fettet, får du sunnere småkaker, slik som disse saftige müslikakene.(Foto: Gro Benjaminsen)

Publisert Oppdatert
Pass godt på kakene under stekingen så de ikke brennes! (Foto: Gro Benjaminsen)

Pass godt på kakene under stekingen så de ikke brennes! (Foto: Gro Benjaminsen)

(Ca. 65 stk.)

2 ½ dl brunt sukker

4 ss mykt smør

3 ss eplejuice

1 egg

2 ss mørk sirup

4-5 ss vann

1 ts vaniljesukker

5 dl ferdig müsli med frukt og nøtter

(gjerne egen blanding)

2 ½ dl hvetemel

1 ts kanel

1 ts ingefær

½ ts salt

½ ts bakepulver

2 dl hakkede hasselnøtter

Rør sammen sukker og smør. Rør inn eplejuice, egg, sirup og vaniljesukker.

Bland alle de tørre ingrediensene, unntatt nøttene, i en annen skål. Rør inn de tørre ingrediensene med de våte til en ganske fast røre. Bland til sist inn nøttene. Dekk over, og sett kjølig i ca. 30 minutter. Sett ovnen på 180 grader. Bruk en skje til å forme små kaker, og legg dem på en bakepapirkledd ovnsplate. Stek i den nedre delen av ovnen i ca. 20 minutter til kakene er blitt gyllenbrune. Pass god på kakene under stekingen så de ikke brennes. Ta dem ut, og la dem kjølne på brettet i minst 10 minutter.

Kan lagres i en lufttett kakeboks, eller fryses for lengre tids lagring.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag