Pasta med pesto og reker

Middag på 5 minutter?

Denne lekre retten kan du faktisk rekke å lage på fem minutter. God apetitt!

Foto: Foto: Petter Berg HM Foto

Publisert Oppdatert

Foto: Foto: Petter Berg HM Foto

Pesto kan du kjøpe ferdig på glass, men den du lager selv i food processor, er mye bedre, og det går raskt.

Til retten trenger du:

400 g fersk tagliatelle

250 g rensede reker

Pesto:

1 potte basilikum, bare bladene

1-2 hvitløkbåter

3 ss pinjekjerner

3 ss parmesanost

ca. 1½ dl mild olivenolje

salt

pepper

Kok pastaen i lettsaltet vann etter anvisningen på pakken, ca. 4 minutter. Kok gjerne opp vannet i vannkokeren, det går raskt. Sil laken fra rekene.

Foto: Foto: Petter Berg HM Foto

Lag pesto mens pastaen koker: Kjør basilikumblad, hvitløk, pinjekjerner og parme-san i food processor eller med stavmikser til alt er godt most. Spe med olje og smak til med salt og pepper.

Sil kokevannet fra pastaen.

Rør inn reker og pesto, og server med ekstra parmesan, godt brød og gjerne tomatsalat.

Tips:

Du kan lage pesto med andre urter enn basilikum. Det mest vanlige er bladpersille. Om våren kan du bruke ramsløk, også kalt seiersløk, som vokser vilt mange steder.

Foto: Foto: Petter Berg HM Foto

Les også: Piff opp posesuppen

Les også: Muffins midt i uken

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning