Oppskrift: Finske pinner med pistasjnøtter

Lyst på noe godt?

Prøv disse gode finske pinnene! Hakkede pistasjnøtter på toppen gir både ekstra farge, god smak og litt å tygge på.

TIPS: Hakkede mandler eller hasselnøtter kan brukes i stedet for pistasjnøtter. Eller du kan ganske enkelt drysse dem med perlesukker.

TIPS: Hakkede mandler eller hasselnøtter kan brukes i stedet for pistasjnøtter. Eller du kan ganske enkelt drysse dem med perlesukker. Foto: Foto: Maria P og Line Falck

Publisert Oppdatert

Ca. 50 kaker

375 g hvetemel

100 g sukker

1 knivspiss salt

250 g smør

Pynt:

1 egg

25 g pistasjnøtter, grovt hakket

Få flere søte oppskrifter fra Norsk Ukeblad:

Julekurvformet ostekake

Nydelig nougatkake

Lekre cupcakes

Marsipankuler med nougat

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Elt sammen mel, sukker, salt og smør til en myk deig. Gjøres enklest og raskest i foodprocessor.

Trill deigen til fingertykke pølser på melet benk. Klem dem litt flate, og skjær dem i ca. 4 cm lange stykker.

Legg kakene på bakepapir på stekebrett. Pensle dem med sammenvispet egg, og dryss på pistasjnøtter. Stek kakene midt i ovnen i 10–12 minutter, til de er lyst gylne og gjennomstekte.

Avkjøl kakene på rist og oppbevar dem i tett boks.

Samleside: Kaker fra Norsk Ukeblad

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag