Bilag med 24 oppskrifter

Lavkarbo til frokost, lunsj og middag!

I Norsk Ukeblad nr. 34 får du et fyldig lavkarbobilag med på kjøpet. Vi gir deg lavkarbomeny for alle måltider, også frokost og dessert.

Med lavkarbooppskrifter til alle dagens måltider blir det enklere å holde en ren lavkarbodiett. Prøv f. eks. disse saftige rundstykkene. (Foto: Marte Garmann)
Med lavkarbooppskrifter til alle dagens måltider blir det enklere å holde en ren lavkarbodiett. Prøv f. eks. disse saftige rundstykkene. (Foto: Marte Garmann)
Sist oppdatert
I Norsk Ukeblad nr. 34 får du 24 deilige lavkarbooppskrifter. (Foto: Marte Garmann)
I Norsk Ukeblad nr. 34 får du 24 deilige lavkarbooppskrifter. (Foto: Marte Garmann)

Oppskritene i lavkarbobilaget er hentet fra Sofie Hexeberg og Birthe Storakers bok Frisk med lavkarbo, frokost og lunsj. Her får du en liten smakebit fra bilaget:

Lavkarborundstykker

(Philadelfhiarundstykker)

24 små rundstykker

4 dl sesamfrø

4 dl solsikkefrø

2 ss bakepulver

4 ts johannesbrødkjernemel

1 dl fibrex

1 dl pofiber

1 dl fiberfin

1/2 ts salt

6 egg

2 stk. Philadelphiaost naturell (400 g)

50 g smør, smeltet

Knus frøene i en blender eller med en stavmikser. Bland alt det tørre i en bolle. Bland egg, ost og smør i en annen bolle, og bruk stavmikser for å få røren jevn.

Bland det tørre i det våte, og la røren svelle i 5 minutter. Røren skal være litt kladdete.

Form rundstykkene i hånden ved hjelp av en spiseskje, og plasser dem på to bakepapirkledde stekebrett. Stek midt i ovnen ved 175 grader i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.

Denne saken ble første gang publisert 19/08 2011, og sist oppdatert 06/05 2017.

Les også