Slik lager du den italienske desserten PANNA COTTA
La Dolce Vita hjemme
Å lage panna cotta selv, er enklere enn du tror. Og gjett om middagsgjestene blir imponert! Slik gjør du:
(6 porsj.)
Desserten lages på forhånd, og den gjør alltid lykke. Dette trenger du:
3 gelatinplater
5 dl kremfløte
100 g sukker
1 vaniljestang
Legg gelatinplatene i bløt i vann i ca. 10 minutter. Ha fløte, sukker, frø fra vaniljestangen og vaniljestangen i en kjele, la alt koke langsomt opp. Ta ut vaniljestangen. Klem vannet ut av gelatinen, ha den i blandingen og rør til den er oppløst.
Fordel blandingen i porsjonsformer, og la desserten stivne i kjøleskapet i minst 12 timer. Du kan også la blandingen stivne i en stor skål.
Dypp formene i varmt vann. Løsne kanten med en skarp kniv, og hvelv ut på tallerkener.
Pynt:
lønnesirup
kjerner av granateple
Pynt med kjerner av granateple og litt lønnesirup.
Likte du denne oppskriften? Hva med: Sjokolademuffins med lys trøffel eller: Slik lager du Oreokjeks
Denne saken ble første gang publisert 04/02 2011, og sist oppdatert 06/05 2017.