Klippekrans med kanelfyll
Fersk gjærbakst til kaffen smaker alltid deilig.
2 dl melk
1 eggeplomme
30 g gjær
1 ts salt
75 g sukker
1 ts kardemomme
ca. 375 g hvetemel
75 g smør
Fyll:
2 ss sirup
50 g smør
100 g sukker
2 ts kanel
1 eggehvite
Varm melken til den er fingervarm, ha i eggeplomme, gjær, salt, sukker og kardemomme, og rør sammen. Smuldre smør og mel i bakebolle, hell væsken over og arbeid deigen sammen. Dekk med klede og sett til heving i ca. 45 minutter.
Fyll: Ha sirup, smør, sukker og kanel i en gryte, la blandingen småkoke til sukkeret er oppløst, avkjøl helt.
Ta deigen ut på melstrødd bakebord. Kjevle den ut til en leiv på ca. 55x35 cm. Fordel fyllet utover, rull deigen løst sammen fra langsiden. Form til en runding på stekebrett kledd med bakepapir. Klem endene sammen, la kransen heve i ca. 15 minutter. Pensle med sammenvispet eggehvite, og klipp kransen med en saks. Brett klippene vekselvis utover og innover. Hev i 10 minutter til, og stek midt i ovnen ved 175 grader i 20-25 minutter.
Denne saken ble første gang publisert 22/03 2011, og sist oppdatert 06/05 2017.