Klippekrans med kanelfyll

Fersk gjærbakst til kaffen smaker alltid deilig.

Sist oppdatert
(Foto: Lindberg Press)
(Foto: Lindberg Press)

2 dl melk

1 eggeplomme

30 g gjær

1 ts salt

75 g sukker

1 ts kardemomme

ca. 375 g hvetemel

75 g smør

Fyll:

2 ss sirup

50 g smør

100 g sukker

2 ts kanel

1 eggehvite

Varm melken til den er fingervarm, ha i eggeplomme, gjær, salt, sukker og kardemomme, og rør sammen. Smuldre smør og mel i bakebolle, hell væsken over og arbeid deigen sammen. Dekk med klede og sett til heving i ca. 45 minutter.

Fyll: Ha sirup, smør, sukker og kanel i en gryte, la bland­ingen småkoke til sukkeret er oppløst, avkjøl helt.

Ta deigen ut på melstrødd bakebord. Kjevle den ut til en leiv på ca. 55x35 cm. Fordel fyllet utover, rull deigen løst sammen fra langsiden. Form til en runding på stekebrett kledd med bakepapir. Klem endene sammen, la kransen heve i ca. 15 minutter. Pensle med sammenvispet eggehvite, og klipp kransen med en saks. Brett klippene vekselvis utover og innover. Hev i 10 minutter til, og stek midt i ovnen ved 175 grader i 20-25 minutter.

Denne saken ble første gang publisert 22/03 2011, og sist oppdatert 06/05 2017.

Les også