Kjøttboller med thailandsk vri
Ikke et vondt ord om mors kjøttkaker, men av og til er det kjekt å prøve noe nytt. Her er en spennende variant laget etter inspirasjon fra det asiatiske kjøkkenet.
(Til 4 personer)
Godt krydrede kjøttboller med spennende tilbehør.
500 g medisterdeig
1 ss maisenna
1 eggehvite
3-4 vårløk, i tynne ringer
1 rød chilipepper, renset og
finhakket
1 ss revet ingefær
1 hvitløkbåt, presset
2 ts salt
½ ts pepper
olje til steking
Saus:
3 ss fiskesaus
1 ½ ss soyasaus
1 ½ ss limesaft
1 ss sukker
1 hvitløkbåt, presset
1 ss hakket, syltet ingefær
Tilbehør:
eggnudler
lime
Salat:
4 røde grapefrukt eller 2 pomelo
1 rødløk, i tynne båter
2 vårløk, i tynne ringer
2 ss hakket koriander eller persille
1 ½ ss limesaft
1 ss sukker
1 dl hakkede peanøtter
Rør ingrediensene til kjøttbollene sammen. Form små kjøttboller og stek dem i olje til de er gjennomstekte, i 7-9 minutter.
Rør ingrediensene til sausen sammen. Kok eggnudlene etter anvisningen på pakken.
Skrell grapefrukt eller pomelo (stor, grapefruktlignende med grønt fruktkjøtt) med kniv så all hvit hinne skrelles bort. Skjær båtene ut mellom hinnene.
Bland ingrediensene til salaten. Dryss peanøtter over. Server kjøttbollene med eggnudler, saus og salat.
Denne saken ble første gang publisert 01/03 2011, og sist oppdatert 06/05 2017.