Kjøttboller med thailandsk vri

Ikke et vondt ord om mors kjøttkaker, men av og til er det kjekt å prøve noe nytt. Her er en spennende variant laget etter inspirasjon fra det asiatiske kjøkkenet.

Sist oppdatert
(Foto: Linnea Press)
(Foto: Linnea Press)

(Til 4 personer)

Godt krydrede kjøttboller med spennende tilbehør.

500 g medisterdeig

1 ss maisenna

1 eggehvite

3-4 vårløk, i tynne ringer

1 rød chilipepper, renset og

finhakket

1 ss revet ingefær

1 hvitløkbåt, presset

2 ts salt

½ ts pepper

olje til steking

Saus:

3 ss fiskesaus

1 ½ ss soyasaus

1 ½ ss limesaft

1 ss sukker

1 hvitløkbåt, presset

1 ss hakket, syltet ingefær

Tilbehør:

eggnudler

lime

Salat:

4 røde grapefrukt eller 2 pomelo

1 rødløk, i tynne båter

2 vårløk, i tynne ringer

2 ss hakket koriander eller persille

1 ½ ss limesaft

1 ss sukker

1 dl hakkede peanøtter

Rør ingrediensene til kjøttbollene sammen. Form små kjøttboller og stek dem i olje til de er gjennomstekte, i 7-9 minutter.

Rør ingrediensene til sausen sammen. Kok eggnudlene etter anvisningen på pakken.

Skrell grapefrukt eller pomelo (stor, grapefruktlignende med grønt fruktkjøtt) med kniv så all hvit hinne skrelles bort. Skjær båtene ut mellom hinnene.

Bland ingrediensene til salaten. Dryss peanøtter over. Server kjøttbollene med eggnudler, saus og salat.

Denne saken ble første gang publisert 01/03 2011, og sist oppdatert 06/05 2017.

Les også