Oppskrift: Julekurvformet ostekake

Julekurvkake

Dette er en deilig ostekake som passer perfekt som dessert.

TIPS: Ved å bytte ut  pepperkaker med glutenfrie kjeks, gjerne havrekjeks, får du en glutenfri ostekake.

TIPS: Ved å bytte ut pepperkaker med glutenfrie kjeks, gjerne havrekjeks, får du en glutenfri ostekake. Foto: Kim Holthe

Publisert Oppdatert

Denne ostekaken er nok ikke like holdbar som tørre kaker, men den tåler noen dager i kjøleskapet.

(10 stk.)

250 g lyse pepperkaker

100 g smeltet smør

50 g sukker

Fyll:

3 dl kremfløte

300 g kremost

50 g sukker

3 eggeplommer

1 pk. sitrongelé

2 dl vann

Pynt:

rød pyntegelé

grønn pyntegelé

Få flere søte oppskrifter fra Norsk Ukeblad:

Rosettbakkels fra Christiania

Deilige kokosmakroner

Lekre cupcakes

Marsipankuler med nougat

Knus pepperkakene i en food processor og tilsett sukker.

Ha i smøret og bland lett sammen. Ha bakepapir i bunnen av formen, gjerne en hjerteform for å få formen på hjertekurven.

Trykk pepperkake-blandingen jevnt ut i bunnen av formen og sett den kaldt.

Visp kremfløten stiv og sett den kaldt. Visp sammen kremost, sukker og eggeplommer. Kok opp vann i en kjele og ta den av varmen. Tilsett gelépulver og la det løse seg opp. Tilsett osteblandingen i geleen og rør det sammen. Bland kremen forsiktig inn. Hell kremen over kakebunnen i formen og sett den kjølig i minst 4 timer.

Skiss opp julekurvmønster på et bakepapir. Lag omriss ved å tegne av formen, og strek opp ruter. Sett tannpirkere ned i ostekremen for å indikere strekene etter mønsteret. Tegn opp med pyntegelé og pynt med sølvkuler.

Samleside: Kaker fra Norsk Ukeblad

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning