Oppskrift: Julekake

Julekake

Klassisk julekake hører med til høytiden.

TIPS: Det er best om du bløter 
rosinene i lunkent vann noen timer før de skal brukes i julekaken.

TIPS: Det er best om du bløter rosinene i lunkent vann noen timer før de skal brukes i julekaken. Foto: Kim Holthe

Publisert Oppdatert

Jeg er oppvokst med at julekaken skulle bakes julaften morgen. Det viktige var at det måtte være helt ferskt! Godt smør og brunost er et bra følge til kakeskivene om du ønsker det.

(2 stk.)

150 g smør

6 dl melk

50 g gjær

150 g sukker

1 ts salt

2 ts kardemomme

1,2 kg hvetemel

1 egg

150 g rosiner

Pensling:

1 egg

Få flere søte oppskrifter fra Norsk Ukeblad:

Nydelig nougatkake

Finske pinner med pistasjnøtter

Glutenfri bløtkake

Pepperkakemuffins

Smelt smøret og varm melken til ca. 37 grader, alle råvarene bør ha romtemperatur. Rør ut gjæren i den lunkne væsken og bland så inn resten av ingrediensene.

La kjøkkenmaskinen gå noen minutter på sakte fart før du øker farten. Elt i ca. 10 minutter til deigen slipper bollen. Dekk deigen med plast og la den heve i ca. 2 timer. Om du ønsker, elter du inn rosiner og eventuelt sukat i bollene.

Del deigen i to og lag runde emne som settes på en bakeplate med bakepapir i bunnen. La den få hvile på benken under plast eller klede i ca. ½ time.

Stekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader i ca. 20 minutter eller til den er ferdig stekt. Bank på toppen og hør om du hører en hul lyd, høres det, er den ferdig.

Avkjøles på rist.

Samleside: Kaker fra Norsk Ukeblad

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag