Hvitløk mot forkjølelse

(Foto: NU-arkiv)
(Foto: NU-arkiv)
Sist oppdatert

Stemmer det fortsatt at hvitløk er det beste vi kan tylle i oss i kampen mot forkjølelse og influensa?

Hilsen meg.

Hvitløken har overhodet ikke mistet sin status som virus- og bakteriedreper, og mange opplever den nok som rene mirakelløken. Skal du ha glede av dens fantastiske egenskaper, bør du spise minst ett fedd om dagen. Det er kartlagt over 400 forskjellige forbindelser i hvitløken, og minst 30 av disse har en eller annen medisinsk effekt. Men løken er likevel ikke klassifisert som et legemiddel.

Kokt hvitløk har mye mindre fysiologisk virkning enn rå hvitløk. Her er noen av hvitløkens egenskaper: bakteriedrepende, virushemmende, sopphemmende, blodsukkersenkende, blodfortynnende, kolesterolsenkende, forebygger blodpropp, sterk antioksidanteffekt, hemmer gjæring i tarm, hostedempende, slimløsende, febersenkende, svettedrivende, urindrivende og meget rik på selen og spormineraler. Hvitløken er kommet for å bli. Det er helt sikkert. Det finnes 5000 år gammel dokumentasjon på dens folkemedisinske bruk. Hvitløk som tilskudd bør ikke tas av mennesker som går på blodfortynnende, og skal man opereres, bør man stoppe å spise hvitløk ti dager før, da den kan øke blødningstendensen.

Hilsen Lill-Bente.

Denne saken ble første gang publisert 18/02 2009, og sist oppdatert 05/05 2017.

Les også