Oppskrift på Krydderpepperkake

Himmelsk i kombinasjon med blåmuggost

Flere av oss har fått servert blåmuggost på pepperkake, men hvorfor ikke lage en deilig krydderkake. Har du for mye kake, legger du den bare i fryseren, så har du til en annen gang også.

GODT TIL GLØGGEN: Lag deilige krydderpepperkaker med blåmuggost. (Foto: Kim Holthe)
GODT TIL GLØGGEN: Lag deilige krydderpepperkaker med blåmuggost. (Foto: Kim Holthe)
Sist oppdatert

(Ca. 15 stk.)

4 egg

300 g sukker

3 dl hvetemel

2 ts bakepulver

2 ts malt kanel

1 ts pepper

2 ts vaniljesukker

2 ts revet frisk ingefær

1 knivsodd salt

1/2 ts malt nellik

1/2 ts malt kardemomme

1/2 ts malt allehånde

150 g mykt smør

Servering:

1 blåmuggost

rips

Pisk egg og sukker til luftig eggedosis, og sikt inn mel og krydder.

Smelt smøret til det har samme konsistens som røren, og bland det inn i røren. Hell røren i en godt smurt liten langpanneform, eller bruk en silikonform som er beregnet på småkaker. Stekes på midterste rille ved 180 grader i 30-3 5 minutter. Sjekk at kaken er ferdig med en kakenål. Avkjøles på rist.

Skjær kaken i passe størrelser og legg på en bit ost på toppen.

Pynt med rips.

Få flere søte oppskrifter fra Norsk Ukeblad:

Saftig fruktkake

Eplesnitter med marsipan

Denne saken ble første gang publisert 30/10 2014, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også