Oppskrift: Gulrotkake

Gulrotkake med flerfarget ostekrem

En saftig gulrotkake er alltid en favoritt både blant store og små. Pynt kaken med denne enkle teknikken, og jeg er sikker på at den garantert vil bli stjernen på kakebordet!

STILIG PYNT: Konditorfargene finnes i mange farger, så her er det bare å velge og vrake til din gulrotkake.

STILIG PYNT: Konditorfargene finnes i mange farger, så her er det bare å velge og vrake til din gulrotkake. Foto: Mari Svenningsen/matprat.no

Publisert Oppdatert

4 egg

3 dl sukker

11⁄2 dl olje

3 dl siktet hvetemel

1 ts vaniljesukker

2 ts natron

11⁄2 ts malt kanel

4 middels store gulrøtter

Ostekrem:

180 g smør

450 g melis

600 g kremost naturell

3 ss limesaft

ca. 2 dråper gul konditorfarge

ca. 2 dråper orange konditorfarge

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.

Hell forsiktig i olje. Tilsett siktet hvetemel og krydder. Vend tilslutt inn raspet gulrot. Da har du røren til gulrotkaken klar.

Hell røren i en smurt springform (22 cm), med bakepapir i bunn.

Stek kaken på nederste rille ved 175 grader i ca. 50 minutter. Avkjøl på rist.

Sjekk om kaken er ferdig stekt ved å stikke en trepinne i midten av kaken, er pinnen tørr er gulrotkaken ferdig.

Ha alle ingrediensene til ostekremen i en foodprosessor, og kjør dem sammen til en glatt krem.

Bland limesaft i 1/3 del av ostekremen. Del gulrotkaken i tre lag og fyll den med blandingen. 

Smør et tynt lag ostekrem rundt hele gulrotkaken. Del den resterende ostekremen i tre, og bland en del med gul konditorfarge og en del med oransje konditorfarge.

Ha ostekremene i sprøyteposer med rund tipp, eventuelt bruk plastposer. Sprøyt små prikker med ostekrem på gulrotkaken og bruk baksiden på en skje for å lage mønsteret på kremen.

Få flere søte oppskrifter fra Norsk Ukeblad:

Søte julemuffins

Saftige kokosmakroner

Deilige eplesnitter

Saftig fruktkake

Krydderpepperkake med blåmuggost

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning