Glutenfrie kaker

Glutenfri mandelkake

La deg friste av denne deilige mandelkaken. Den er superenkel å lage, og pynter opp ethvert kakebord.

GLUTENFRI MANDELKAKE: Denne fristende mandelkaken er både enkel å lage og vakker å se på. I tillegg smaker den himmelsk!
GLUTENFRI MANDELKAKE: Denne fristende mandelkaken er både enkel å lage og vakker å se på. I tillegg smaker den himmelsk! Foto: FOTO: Kim Holthe
Sist oppdatert

Dette er en super enkel kake å lage, og passer også godt for deg med glutenintoleranse.

Fyll den med deilig vaniljekrem, og topp med masse friske bær. Bedre enn dette blir det knapt.

Du trenger (14-16 porsjoner):

500 g kransekakemasse

3 store egg

1 ts bakepulver

 

Vaniljekrem:

1 vaniljestang

4 dl melk

6 eggeplommer

1/2 dl sukker

1–2 ss maisenna

2 dl kremfløte

2 ts vaniljesukker

 

Pynt:

friske bær

1 dl kremfløte

1 ts melis

 

Tips: Sprøytegelé eller annen pynt med sterk farge, anbefales ikke på krem, det trekker seg bare utover. Kaken bør fylles dagen før, pyntingen bør gjøres rett før servering.

Slik gjør du:

Smuldre kransekakemassen i en food-prosessor, og tilsett eggene og bakepulveret. Pisk blandingen kraftig til den er lys og luftig.

Legg et bakepapir i bunnen av en smurt springform, ca. 24 cm.

Stekes i ovnen på midterste rille ved 170 grader i 25–30 minutter. Ikke åpne ovnsdøren før det har gått en stund, ellers faller den sammen på midten.

La bunnen avkjøle seg i formen.

Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Spar gjerne stengene og lag ditt eget vanilje-sukker.

Ha alle ingrediensene i en tykkbunnet kjele, og visp sammen. Varm forsiktig opp mot kokepunktet under omrøring, til kremen begynner å tykne fra bunnen.

Trekk kjelen av dersom kremen begynner å koke. Sett den tilbake på platen for å tykne videre, under omrøring.

Avkjøl sausen i en kum med kaldt vann. Vend inn stivpisket kremfløte og sett kremen kaldt.

Sett kaken på et fat, og fyll på med krem og pynt med friske bær.

Pisk kremfløten stiv, og smak til med melis.

Ha kremen over i en sprøytepose, og lag mønster rundt kanten på kaken.

Denne saken ble første gang publisert 04/05 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også