Oppskrift: Bløtkake med bær og nøtter

Glutenfri bløtkake

Bær og valnøtter er helsebringende så det suser! Bruk de bærene du har tilgang til, til denne deilige bløtkaken.

FROSNE BÆR: Du kan også bruke bær fra frysedisken, bare husk å helle av mesteparten av saften før du bruker dem.
FROSNE BÆR: Du kan også bruke bær fra frysedisken, bare husk å helle av mesteparten av saften før du bruker dem.
Sist oppdatert

Sukkerbrød:

5 egg

1 dl bjørkesøt eller 1¼ dl sukrin

130 g malte skåldede mandler (fullfett mandelmel)

3 ss fiberfin/Hi-Maize

1 ss potetmel eller maisenna

Fyll:

400 g jordbær, bringebær, blåbær eller en blanding

1 dl bjørkesøt eller 1¼ dl sukrin

5 dl kremfløte, ev. piskbar

erstatning

1 ss bjørkesøt eller sukrin

0,5 ts vaniljepulver

100 g hakkede valnøtter

Pynt:

noen hele bær

Få flere søte oppskrifter fra Norsk Ukeblad:

Julekurvformet ostekake

Nydelig nougatkake

Finske pinner med pistasjnøtter

Marsipankuler med nougat

Sett ovnen på 160 grader. Pisk marengs stiv av eggehviter og søtning. Pass på at du ikke får så mye som én dråpe eggeplomme med. Det er luften i marengsen som hever kaken. Pisk eggeplommene til skum. Vend forsiktig eggeplommer, malte, skåldede mandler og Fiberfin i marengsen. Hell røren i en godt smurt form, 21 cm i diameter, og stek kaken i 35–40 minutter. Prøv forsiktig med en kakenål om den er ferdig. Det skal ikke sitte røre igjen på pinnen. Det er viktig at kaken blir helt gjennomstekt, hvis ikke faller den lett sammen. Legg gjerne et stykke matpapir over hvis den holder på å bli brun. Avkjøl kaken i formen.

Del sukkerbrødet i to. Bruker du tinte bær, trenger du ikke dynke kaken. Bruker du friske bær, dynker du bunnen med litt sukkerfri eplesaft eller Mozell light.

Fyll: Rør bærene forsiktig sammen med mesteparten av søtningen. Pisk kremfløten sammen med 1 ss søtning og vaniljepulver. Grovhakk valnøttene.

Bre halvparten av de lettrørte bærene utover kakebunnen. Bland resten med halvparten av kremen. Rør forsiktig inn grovhakkede valnøtter. Legg kremen over de rørte bærene på kakebunnen, og legg den andre kakebunnen over. Bre pisket krem over. Pynt med hele bær. La kaken hvile i minst 2 timer i kjøleskapet før servering.

Samleside: Kaker fra Norsk Ukeblad

Denne saken ble første gang publisert 04/12 2014, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også