Oppskrift på herlig eplekake med romkrem

Herlig og enkel eplekake

Lag en nydelig eplekake med ferdig romkrem! Kaken er lettvint å bake, og smaker herlig. Dessuten er den super å ha liggende i fryseren i tilfelle det kommer gjester på uventet besøk.

FRISTENDE EPLEKAKE: Prøv denne herlige kaken med syrlige epler, rosiner og romkrem til helgekosen. Kaken kan fint fryses.
FRISTENDE EPLEKAKE: Prøv denne herlige kaken med syrlige epler, rosiner og romkrem til helgekosen. Kaken kan fint fryses. Foto: Synøve Dreyer/Tine.no
Sist oppdatert

Denne eplekaken med syrlige epler, rosiner og romkrem er en favoritt, enkel å lage er den også!

Du trenger:

  • 150 g hvetemel
  • 1 egg
  • 100 g smør
  • 75 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker

Fyll:

  • 1 ss smør
  • 50 g rosiner
  • 1 ss rom
  • 5 dl romkrem
  • 3 dl syrlige epler
  • ½ dl sukker
  • 3 dl vispet kremfløte eller is 

Til denne oppskriften trenger du en rund kakeform som måler ca. 24 cm i diameter.

Slik gjør du det:

Bland mel, egg, smør, sukker og vaniljesukker til en deig i en food-prosessor.

La deigen hvile kaldt i ca. 1 time.

La rosinene trekke i rom mens deigen hviler.

NAM! Ingenting slår en herlig, hjemmelaget eplekake med kremfyll!
NAM! Ingenting slår en herlig, hjemmelaget eplekake med kremfyll! Foto: Synøve Dreyer/Tine.no

Smelt smør og pensle kakeformen med smøret. Trykk deigen ut i bunnen og ca. 3 cm oppover kanten i den smurte formen. Prikk den godt med en gaffel.

Fordel rosinene over deigbunnen og smør romkremen over.

Skrell eplene og fjern kjernehus. Skjær eplene i båter, og stikk dem tett i pent mønster i kremen.

Dryss sukker over. Stekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader i ca. 45 minutter.

Server kaken lunken, gjerne med vispet kremfløte eller is til.

Tips! Lag gjerne romkremen fra bunnen av om du har tid og lyst.

Denne saken ble første gang publisert 08/04 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også