Bli med i Norsk Ukeblads Tapaskonkurranse

Vi inviterer til en konkurranse i TAPAS PÅ NORSK. Send inn dine beste tapasoppskrifter. Eksperimenter med norske råvarer og finn frem til smaker som får tennene våre til å løpe i vann.

FØRSTEPREMIE: Vinneren får en fantastisk tur for to til Baron de Ley i Logroño, Rioja i Spania.
FØRSTEPREMIE: Vinneren får en fantastisk tur for to til Baron de Ley i Logroño, Rioja i Spania.
Sist oppdatert
2. premie:
Peacock krystall - design Ari Behn for Magnor Glassverk:
6 stk. rødvinsglass, 1 stk. vindekanter. 
Premieverdi kr 2.503.
2. premie: Peacock krystall - design Ari Behn for Magnor Glassverk: 6 stk. rødvinsglass, 1 stk. vindekanter. Premieverdi kr 2.503.
3. premie:
Dina vinsett - design Magnor Glassverk:
4 stk. vinglass for den kresne, 1 stk. vindekanter m/tommelgrep. 
Premieverdi kr 1.445. 

(www.magnor.no)
3. premie: Dina vinsett - design Magnor Glassverk: 4 stk. vinglass for den kresne, 1 stk. vindekanter m/tommelgrep. Premieverdi kr 1.445. (www.magnor.no)

Tema:

En tapasmeny med 6-7 varianter.

Oppskrift med fremgangsmåte, og så god beskrivelse som mulig.

Frist for innsending:

25.04.2009

Adresse:

Norsk Ukeblad, 0441 Oslo

eller

E-post: [email protected]

Merk konvolutten/e-posten: "Tapas- konkurranse 13-09"

Tapas kommer opprinnelig fra varme Spania og var i utgangspunktet en liten matbit som dekket til sherryglasset mot fluer. I dag er det mer munnfullsmat, en sammensatt meny består ofte av 6-7 varianter. Disse danner et bredt spekter av gode smaker og kan spises uten kniv og gaffel. Velg smaker av ulike kategorier, fra kjøtt, sjømat, ost osv.

Juryen ønsker seg en tapasmeny med riktig gode, og litt overraskende smakskombinasjoner. Tapas kan være så mangt; på pinne eller uten, marinert, smakstilsatt, i kombinasjon med en annen god smak eller en ferdigrett som er delt i munnfulls biter. Det kan også være noe ekstra godt på en kjeks eller brødbit. Ja, tapas kan være "alt", bare det er smått og ekstra godt! Og husk at det i dette tilfellet skal bære preg av at det brukes norske råvarer.

Finn frem til de gode smakene, så er det kanskje du som blir med til Spania i år.

Lykke til!

1. premie:

Vinneren får en fantastisk tur for to til Baron de Ley i Logroño, Rioja i Spania. Logroño er kjent for sine mange tapasbarer og restauranter, og sine flotte viner fra området DOC Rioja. Overnatting 2 netter på 4 stjerners Hotel Carlton, guidet tur i Rioja, besøk på vinhuset Baron de Ley som produserer kjente kvalitetsviner, inkludert full vinsmaking og tur i vinmarkene, en lunsj på Restaurant La Galera hvor typisk lokal mat vil bli servert, samt en middag på en av Logroños topp-restauranter. Vinhuset Baron de Ley ble etablert i 1985. Eiendommen inkluderer et kloster fra 1548, bygget av benediktinermunker. Denne flotte gamle bygningen er i dag hovedkontoret, og vinmarkene er sentrert rundt klosteret.

På reisen vil en representant fra Norsk Ukeblad vil være med. Vinneren blir kontaktet direkte, og vil presenteres i bladet sammen med vinnermenyen i Norsk Ukeblad nr. 34-2009.

Jury:

Eva Sørlie, matjournalist i Norsk Ukeblad, Mary-Ann Astrup, fagredaktør i Norsk Ukeblad og Monica Andersen, marketing manager i Haugen-Gruppen AS.

Denne saken ble første gang publisert 20/03 2009, og sist oppdatert 05/05 2017.

Les også