Noe å bite i til søndagskaffen.

Blåbærkake med kanel

Få i deg masse antioksidanter med denne friske og lettvinte blåbærkaken.

Server en fristende blåbærkake.
(Foto: Lindberg Press)
Server en fristende blåbærkake. (Foto: Lindberg Press)
Sist oppdatert

Det er kjempegodt og enkelt å bake en kake fylt med blåbær. Selv om det ikke er blåbærsesong, kan du dykke ned i fryseren og bruke opp blåbærene fra i fjor, eller kjøpe frosne eller friske blåbær i butikken. Server med en klatt crème fraîche, så imponerer du gjestene.

275 g hvetemel

3 ss sukker

1 ts bakepulver

½ ts salt

75 g smør

1 egg

½ dl melk

Fyll:

350 g blåbær

4 ss sukker

1 ts finrevet sitronskall

1/2 ts kanel

Pynt:

1 egg

litt perlesukker

Bland de tørre ingrediensene og smuldre i kaldt smør. Pisk egg og melk og rør inn i deigen. Kjevle deigen til et rektangel (ca. 25x30 cm).

Bland blåbær, sukker, sitronskall og kanel, og fordel det over deigen. La det stå igjen 1 cm langs kanten. Pensle deigkantene med sammenpisket egg. Brett inn deig-endene og rull sammen kaken som en rullekake. Legg den på stekebrett kledd med bakepapir med skjøten ned. Pensle kaken med sammenpisket egg, og sett den i kjøleskap i ca. 45 minutter.

Sett stekeovnen på 220 grader. Pensle kaken med egg én gang til, og dryss på perlesukker. Stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken litt, og server den med crème fraîche, krem eller vaniljesaus.

Denne saken ble første gang publisert 05/05 2011, og sist oppdatert 06/05 2017.

Les også