En god og saftig sjokoladekake er alltid en sikker vinner, enten du skal servere den i bursdag, skoleavslutninger eller som pausekos på en dugnad.

Denne oppskriften er superenkel og kaken kan fint lages en dag eller to på forhånd, da blir den bare enda mer saftig.

Du trenger: (24 stk)

300 g smør

31⁄2 dl vann

6 ss kakaopulver

3 egg

1 beger lettrømme

2 ts natron

7 dl sukker

1 ts salt

7 dl hvetemel

Glasur:

200 g romtemperert smør

10 dl melis

6 ss kakaopulver

6 ss kaffe

Slik gjør du det:

Smelt smør, og ha det i en bolle. Tilsett så resten av ingrediensene og bland alt sammen med en sleiv.

Smør en liten langpanne, ca. 25x35 cm. Kle så pannen med et bakepapir. Hell røren over i pannen. Stekes i ovnen på nederste rille ved 180 grader i 30-40 minutter. Sjekk med en trepinne om kaken er ferdig. Stikk pinnen i midten av kaken, hvis det ikke fester seg noe til pinnen er kaken ferdig.

Bland sammen smør, melis, kakao og kaffe til en glasur. Smør eller sprøyt glasuren på kaken når den er kald.

Tips!

Lag gjerne kaken én til to dager før den skal brukes. Da blir den ekstra saftig.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!