Bærpai med bærsaus

Lyst på noe godt til desserten eller kaffen? Prøv denne deilige paien fylt med friske bær!

Sist oppdatert

(12 stk.)

2 ½ dl hvetemel

3 ss sukker

100 g smør

1 eggeplomme

1 ss kaldt vann

Fyll:

125 g kremost naturell

4 ss lettrømme

Sukkerlake:

1 dl vann

½ dl sukker

1 dl bringebær

1 dl jordbær

3 ts maisstivelse (maisenna)

Fyll:

5 dl jordbær

5 dl bringebær

5 dl blåbær

Kjør alle ingrediensene i en food processor. Tilsett mer vann om nødvendig. Sett deigen kaldt i ca. 30 minutter. Trykk deigen ut i en smurt kake- eller paiform med høye kanter, og prikk paideigen med en gaffel. Stek i ovnen på midterste rille ved 185 grader i ca. 15 minutter til den er gyllen. Avkjøl. Rør sammen kremost og rømme. Kok opp en sukkerlake av vann og sukker. Rør til alt sukkeret er oppløst. Tilsett bær og rør inn maisstivelse. Sil ­bærsausen og avkjøl. Dekk den kalde paibunnen med ostekrem og legg på bær. Bruk gjerne andre bærsorter. Hell over bærsaus og server paien med det samme. Is, pisket krem eller vaniljekrem er godt til.

Denne saken ble første gang publisert 02/03 2012, og sist oppdatert 06/05 2017.

Les også