STORE FYLTE TEBRIKS © Foto: Maria P og Line Falck

25 g gjær

2 dl lunkent vann

1 egg

3 ss sukker

1 ts salt

1 ts kardemomme

ca. 400 g hvetemel

75 g mykt smør

Fyll:

4 ss sukker

4 ss brunt sukker

1 ss vaniljesukker

1 ss kanel

Til pensling:

1 egg + 1 ss vann

ev. 100 g melis

Rør gjæren ut i lunkent vann. Tilsett egg, sukker, salt, kardemomme og hvetemel, og elt deigen sammen til den er glatt og lett klisset. Elt inn smøret, dekk deigen til og la den heve til dobbelt størrelse, ca. 1 time.

Rør sammen ingrediensene til fyllet.

Dryss mel på bordet og hvelv ut deigen. Kjevle den ut til et rektangel, ca. 30x40 cm. Dryss fyllet jevnt, over og brett deigen i tre fra langsiden. Klapp deigen litt ned, og skjær den i 12-16 jevnstore stykker.

Sett dem med god avstand på bakepapir på stekebrett, dekk dem til og la dem heve i 30-40 minutter.

Forvarm stekeovnen til 200 grader, gjerne varmluft.

Pensle de fylte brødene med egg som er vispet sammen med litt vann.

Stek birksene midt i ovnen til de er gjennomstekte og delikat gylne, ca. 15 minutter. Avkjøl dem på rist.

Birksene kan eventuelt pyntes med melisglasur.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!