Pass godt på kakene under stekingen så de ikke brennes! (Foto: Gro Benjaminsen)

(Ca. 65 stk.)

2 ½ dl brunt sukker

4 ss mykt smør

3 ss eplejuice

1 egg

2 ss mørk sirup

4-5 ss vann

1 ts vaniljesukker

5 dl ferdig müsli med frukt og nøtter

(gjerne egen blanding)

2 ½ dl hvetemel

1 ts kanel

1 ts ingefær

½ ts salt

½ ts bakepulver

2 dl hakkede hasselnøtter

Rør sammen sukker og smør. Rør inn eplejuice, egg, sirup og vaniljesukker.

Bland alle de tørre ingrediensene, unntatt nøttene, i en annen skål. Rør inn de tørre ingrediensene med de våte til en ganske fast røre. Bland til sist inn nøttene. Dekk over, og sett kjølig i ca. 30 minutter. Sett ovnen på 180 grader. Bruk en skje til å forme små kaker, og legg dem på en bakepapirkledd ovnsplate. Stek i den nedre delen av ovnen i ca. 20 minutter til kakene er blitt gyllenbrune. Pass god på kakene under stekingen så de ikke brennes. Ta dem ut, og la dem kjølne på brettet i minst 10 minutter.

Kan lagres i en lufttett kakeboks, eller fryses for lengre tids lagring.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!