Har du tenkt å imponere med en saftig ribbe i år? Eller er du i tvil om hva du skal velge som dessert til julemiddagen? Dette og mye mer får du hjelp til i julematbilaget vårt i nr. 48 (Foto: Per Erik Jæger).

Hvitløksild

2 stk. sildefileter, hermetiske

1½ dl rømme

1½ dl majones

10 fedd hvitløk

2 ss gressløk

Kok hvitløkfeddene i vann i 1 minutt. Skrell dem. Stek dem i smør på lav varme i 15 minutter. Vend underveis så de ikke svir seg (da blir de ødelagt).

Hakk hvitløken.

Skjær sildefileten i biter, og hakk gressløken.

Bland sammen hvitløk, sild, rømme, majones og gressløk i en bolle.

Pynt med litt hvitløk og gressløk.

Rømmesild

2 sildefileter, hermetiske

1½ dl rømme

1½ dl majones

2 ss gressløk

½ rødløk

½ stk. sitron

Begynne med å skjære sildefileten i biter, så små du vil ha dem.

Hakk rødløken.

Bland sammen sild, rømme, majones, rødløk og hakket gressløk i en bolle.

Smak til med sitronsaft. Pynt gjerne med rødløk.

Karrisild

2 stk. sildefileter, hermetiske

1½ dl rømme

1½ dl majones

1 ts karri

Begynn med å skjære sildefileten i biter, så små du vil ha dem.

Bland alle ingrediensene i en bolle.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!