Prøv en ny variant i år!

Hvit gløgg

Desember nærmer seg og det blir mange anledninger til å kose seg med en varm kopp gløgg. Denne oppskriften er mild og god for både store og små.

Mmmmmm. Varm gløgg gjør susen på kalde vinterkvelder. (Foto: Per Erik Jæger)
Mmmmmm. Varm gløgg gjør susen på kalde vinterkvelder. (Foto: Per Erik Jæger)
Sist oppdatert

(Ca. 10 små krus)

1 ½ liter eplejuice

1 ½ liter vann

1 ts malt ingefær

1 pose kanelstenger

1 pose hel nellik

1 vaniljestang, delt

hakkede mandler

Ingrediensene has i en stor kjele og varmes langsomt opp til kokepunktet.

Ta kjelen av varmen og la den stå og trekke i ca. 10 minutter.

Sil gløggen.

Tips: Du kan også ha krydderet i en gaspose, så slipper du å sile.

Denne saken ble første gang publisert 21/11 2011, og sist oppdatert 06/05 2017.

Les også