Bilde

Server en fristende blåbærkake. (Foto: Lindberg Press)

Noe å bite i til søndagskaffen.

Blåbærkake med kanel

Få i deg masse antioksidanter med denne friske og lettvinte blåbærkaken.

Det er kjempegodt og enkelt å bake en kake fylt med blåbær. Selv om det ikke er blåbærsesong, kan du dykke ned i fryseren og bruke opp blåbærene fra i fjor, eller kjøpe frosne eller friske blåbær i butikken. Server med en klatt crème fraîche, så imponerer du gjestene.

275 g hvetemel

3 ss sukker

1 ts bakepulver

½ ts salt

75 g smør

1 egg

½ dl melk

Fyll:

350 g blåbær

4 ss sukker

1 ts finrevet sitronskall

1/2 ts kanel

Pynt:

1 egg

litt perlesukker

Bland de tørre ingrediensene og smuldre i kaldt smør. Pisk egg og melk og rør inn i deigen. Kjevle deigen til et rektangel (ca. 25x30 cm).

Bland blåbær, sukker, sitronskall og kanel, og fordel det over deigen. La det stå igjen 1 cm langs kanten. Pensle deigkantene med sammenpisket egg. Brett inn deig-endene og rull sammen kaken som en rullekake. Legg den på stekebrett kledd med bakepapir med skjøten ned. Pensle kaken med sammenpisket egg, og sett den i kjøleskap i ca. 45 minutter.

Sett stekeovnen på 220 grader. Pensle kaken med egg én gang til, og dryss på perlesukker. Stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken litt, og server den med crème fraîche, krem eller vaniljesaus.

Kommentarer:

Kjersti Moen Redaktør Norsk Ukeblad

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

På forsiden av Norsk Ukeblad

Krydderpepperkake med blåmuggost

Flere av oss har fått servert blåmuggost på pepperkake, men hvorfor ikke lage en deilig krydderkake. Har du for mye kake, legger du den bare i fryseren, så har du til en annen gang også.

– Min Selma vil alltid være en liten jente

Selma er 15 år, men i hodet vil hun for alltid være en fireåring. – Jeg kjenner på en sorg over den Selma aldri kan bli. Samtidig er jeg veldig glad for den Selma vi har, sier mamma Kristin (47).

Glutenfri kakekos

Skal noe feires, og én av gjestene har glutenallergi? Her er redningen: Fem kaker som både er fri for gluten og smaker helt fortreffelig!

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Dette er langt verre enn matforgiftning

Det er mye rart du kan ta med deg hjem fra utlandet. Disse sykdommene bør du unngå.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Denne siden er en del av Klikk.no

Redaktør Norsk Ukeblad:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør (konst.):

    Andreas H. Carlsen

  • Ansvarlig redaktør/direktør:

    Axel Walø

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Norsk Ukeblad

Glutenfri kakekos

Skal noe feires, og én av gjestene har glutenallergi? Her er redningen: Fem kaker som både er fri for gluten og smaker helt fortreffelig!

Si din mening om Norsk Ukeblad

Vi ønsker oss din mening om Norsk Ukeblad! Alle som svarer på vår spørreundersøkelse, er med i trekningen av fem årsabonnementer på bladet, til en verdi av kr 1589.