Bilde

Server en fristende blåbærkake. (Foto: Lindberg Press)

Noe å bite i til søndagskaffen.

Blåbærkake med kanel

Få i deg masse antioksidanter med denne friske og lettvinte blåbærkaken.

Det er kjempegodt og enkelt å bake en kake fylt med blåbær. Selv om det ikke er blåbærsesong, kan du dykke ned i fryseren og bruke opp blåbærene fra i fjor, eller kjøpe frosne eller friske blåbær i butikken. Server med en klatt crème fraîche, så imponerer du gjestene.

275 g hvetemel

3 ss sukker

1 ts bakepulver

½ ts salt

75 g smør

1 egg

½ dl melk

Fyll:

350 g blåbær

4 ss sukker

1 ts finrevet sitronskall

1/2 ts kanel

Pynt:

1 egg

litt perlesukker

Bland de tørre ingrediensene og smuldre i kaldt smør. Pisk egg og melk og rør inn i deigen. Kjevle deigen til et rektangel (ca. 25x30 cm).

Bland blåbær, sukker, sitronskall og kanel, og fordel det over deigen. La det stå igjen 1 cm langs kanten. Pensle deigkantene med sammenpisket egg. Brett inn deig-endene og rull sammen kaken som en rullekake. Legg den på stekebrett kledd med bakepapir med skjøten ned. Pensle kaken med sammenpisket egg, og sett den i kjøleskap i ca. 45 minutter.

Sett stekeovnen på 220 grader. Pensle kaken med egg én gang til, og dryss på perlesukker. Stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken litt, og server den med crème fraîche, krem eller vaniljesaus.

Kommentarer:

Kjersti Moen Redaktør Norsk Ukeblad

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

På forsiden av Norsk Ukeblad

Størst av alt er kjærligheten

Trine var bare 17 år da hun fant sin store kjærlighet i Helge. To år senere skjer det som skulle forandre begges liv for alltid. Helge blir alvorlig syk.

Strandmagi på Zanzibar

Pust ut og la blikket hvile på den blå horisonten. Krydderøya Zanzibar har mye spennende historie å by på, men jammen er det også et perfekt sted for strandliv og avslapning.

Bli med på førjulstur til Mainz

Den praktfullt opplyste domkirken, de julepyntede bodene med håndlagde gaver, duften av brente mandler, varme kastanjer og rødvinstoddy ... Blir du med Norsk Ukeblad til Mainz, kommer julestemningen av seg selv.

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Terningkast 6 til den billigste karbonadedeigen

Høy kvalitet, men en er best.

artikkel bilde

Nei, bildet er ikke photoshoppet

Denne og åtte andre rimelig drøye flyplasser.

artikkel bilde

Er du smartere enn en skoleelev?

Husker du noe av pensum fra da du gikk på skolen?

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Denne siden er en del av Klikk.no

Redaktør Norsk Ukeblad:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør:

    Jan Thoresen

  • Ansvarlig redaktør/direktør:

    Axel Walø

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Norsk Ukeblad

Størst av alt er kjærligheten

Trine var bare 17 år da hun fant sin store kjærlighet i Helge. To år senere skjer det som skulle forandre begges liv for alltid. Helge blir alvorlig syk.