Bilde

Server en fristende blåbærkake. (Foto: Lindberg Press)

Noe å bite i til søndagskaffen.

Blåbærkake med kanel

Få i deg masse antioksidanter med denne friske og lettvinte blåbærkaken.

Det er kjempegodt og enkelt å bake en kake fylt med blåbær. Selv om det ikke er blåbærsesong, kan du dykke ned i fryseren og bruke opp blåbærene fra i fjor, eller kjøpe frosne eller friske blåbær i butikken. Server med en klatt crème fraîche, så imponerer du gjestene.

275 g hvetemel

3 ss sukker

1 ts bakepulver

½ ts salt

75 g smør

1 egg

½ dl melk

Fyll:

350 g blåbær

4 ss sukker

1 ts finrevet sitronskall

1/2 ts kanel

Pynt:

1 egg

litt perlesukker

Bland de tørre ingrediensene og smuldre i kaldt smør. Pisk egg og melk og rør inn i deigen. Kjevle deigen til et rektangel (ca. 25x30 cm).

Bland blåbær, sukker, sitronskall og kanel, og fordel det over deigen. La det stå igjen 1 cm langs kanten. Pensle deigkantene med sammenpisket egg. Brett inn deig-endene og rull sammen kaken som en rullekake. Legg den på stekebrett kledd med bakepapir med skjøten ned. Pensle kaken med sammenpisket egg, og sett den i kjøleskap i ca. 45 minutter.

Sett stekeovnen på 220 grader. Pensle kaken med egg én gang til, og dryss på perlesukker. Stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken litt, og server den med crème fraîche, krem eller vaniljesaus.

Kommentarer:

Kjersti Moen Redaktør Norsk Ukeblad

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

På forsiden av Norsk Ukeblad

Glutenfri kakekos

Skal noe feires, og én av gjestene har glutenallergi? Her er redningen: Fem kaker som både er fri for gluten og smaker helt fortreffelig!

Hvor mye kan du om grønnsaker?

Har du full kontroll på hvilke grønnsaker som ikke skal oppbevares i kjøleskapet, hvilke som er sunnest og hvilke som ikke skal spises rå? Ta vår lille quiz, og finn ut!

Thailand bortenfor strendene

Mange av oss er blitt godt kjent med de praktfulle øyene, strandlivet og shoppingen i Smilets land. Vi tok turen lenger nord og fant ro og mystikk – og en spennende utfordring.

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

- Flere ganger var jeg dritings med ansvar for et sovende småbarn

«Linda» gikk fra å se på seg selv om en livsnyter til å innse at hun var en alkoholiker.

artikkel bilde

Hørt om stearin-trikset?

Enkelt og genialt!

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Denne siden er en del av Klikk.no

Redaktør Norsk Ukeblad:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør (konst.):

    Andreas H. Carlsen

  • Ansvarlig redaktør/direktør:

    Axel Walø

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Norsk Ukeblad

10 grunner for å reise til Miami

Det er mer enn bare den lave dollarkursen som gjør at du bør dra til det amerikanske solskinnsparadiset Miami jo før jo heller.

Den beste sjokoladekaken

Alice fra Sandnes har bakt Norges beste sjokoladekake.