Ostekake med kaffe
Prøv ostekake med en ny vri. En nydelig kake med litt voksen smak.
(Ca. 12 porsjoner)
150 g digestivekjeks
120 g smør
120 g lys sjokolade
4 pk. kremost (à 200 g)
75 g sukker
3 egg
1 ss pulverkaffe
Tilbehør:
1¼ dl kremfløte
½ ts kanel
2 ss melis
1 ts pulverkaffe
Smelt smøret. Knus kjeksene i en skål, ha smøret i og bland godt. Ha kjeksblandingen i en springform, og klem den godt ut.
Smelt sjokoladen over vannbad. Rør egg og sukker til det er skummende. Tilsett smeltet sjokolade og rør sammen. Tilsett kaffepulver og ost og rør sammen. Ha osteblandingen over kjeksbunnen. Stek kaken i varm ovn ved 175 grader i 55 minutter. Ta ut kaken og avkjøl.
Pisk krem av fløten, vend inn melis, pulverkaffe og kanel, og server i en skål ved siden av.
Denne saken ble første gang publisert 13/01 2011, og sist oppdatert 06/05 2017.