Rettelse i matoppskrift
I Norsk Ukeblad nr. 48 har det dessverre sneket seg inn feil i to av oppskriftene. Her finner du de korrekte oppskriftene:
Kokosmakroner
(Ca. 35 stk.)
4 eggehviter
2 dl sukker
5 dl koksmasse
Steking: I ovn på midterste rille ved 180 grader i ca.12 minutter.
Skill eggehvitene og plommer. Ha eggehvitene i en kjele og visp dem lett sammen. Bland i sukkeret og kokosmassen. Sett kjelen på middels varme og rør til massen blir som en tykk grøt. Dette kan ta 8-10 minutter. Bruker du sterkere varme har massen lett for å sette seg i bunnen. Dekk en plate med bakepapir og sett massen på i store topper med en teskje. Stekes til fargen er lett gyllenbrun. Avkjøl på rist og legges i tett boks.
Napoleonshatter
250 g hvetemel
75 g sukker
1 ts vaniljesukker
150 g mykt smør
2 eggeplommer
Fyll:
100 g marsipan
Steking: I ovn ved 200 grader i 7-8 minutter
Hvetemel, sukker og vaniljesukker blandes godt sammen. Bland så i smøret og eggeplommene. Arbeid deigen raskt sammen. La den hvile under plast i minst 30 minutter i kjøleskapet. Kjevle ut deigen til den er 2-3 millimeter, bruk et glass, ca. 5 1/2 cm i diameter, og trykk ut former. I midten av disse legger du en kule marsipan. Rull deretter inn sidene så det blir en trekant, med marsipanen i midten. Stek kakene.
Denne saken ble første gang publisert 07/12 2009, og sist oppdatert 05/05 2017.