Rettelse i matoppskrift

I Norsk Ukeblad nr. 48 har det dessverre sneket seg inn feil i to av oppskriftene. Her finner du de korrekte oppskriftene:

KOKOSMAKRONER
KOKOSMAKRONER Foto: Foto: Kine Osan
Sist oppdatert

Kokosmakroner

(Ca. 35 stk.)

4 eggehviter

2 dl sukker

5 dl koksmasse

Steking: I ovn på midterste rille ved 180 grader i ca.12 minutter.

Skill eggehvitene og plommer. Ha eggehvitene i en kjele og visp dem lett sammen. Bland i sukkeret og kokosmassen. Sett kjelen på middels varme og rør til massen blir som en tykk grøt. Dette kan ta 8-10 minutter. Bruker du sterkere varme har massen lett for å sette seg i bunnen. Dekk en plate med bakepapir og sett massen på i store topper med en teskje. Stekes til fargen er lett gyllenbrun. Avkjøl på rist og legges i tett boks.

Napoleonshatter

250 g hvetemel

75 g sukker

1 ts vaniljesukker

150 g mykt smør

2 eggeplommer

Fyll:

100 g marsipan

Steking: I ovn ved 200 grader i 7-8 minutter

Hvetemel, sukker og vaniljesukker blandes godt sammen. Bland så i smøret og eggeplommene. Arbeid deigen raskt sammen. La den hvile under plast i minst 30 minutter i kjøleskapet. Kjevle ut deigen til den er 2-3 millimeter, bruk et glass, ca. 5 1/2 cm i diameter, og trykk ut former. I midten av disse legger du en kule marsipan. Rull deretter inn sidene så det blir en trekant, med marsipanen i midten. Stek kakene.

Denne saken ble første gang publisert 07/12 2009, og sist oppdatert 05/05 2017.

Les også