Tomatsaus

© Foto: Linnea press

Bakt tomatsaus til pasta

(ca. 12 dl)

Denne tomatsausen tar det litt lengre tid å lage fordi tomatene først skal bakes i ovnen. Men den blir lett en favoritt fordi det gir ekstra godsmak. Lag derfor en stor porsjon når du først er i gang og frys ned i passe pakker. Tomatsausen holder seg ca. 5 måneder i fryseren. I kjøleskapet kan sausen oppbevares i tre dager.

12 tomater

salt

nykvernet pepper

2 ss olivenolje + til steking

2 gule løk

2 fedd hvitløk

1 dl hvitvin

1 ts tørket oregano

1 dl frisk oregano

Sett ovnen på 175 grader. Del tomatene og legg dem med snittet opp på stekebrett kledd med bakepapir. Krydre med salt, pepper og drypp 2 ss olivenolje over. Bak midt i ovnen ca. 45 minutter.

Skrell og hakk løk og hvitløk. La dem surre i olivenolje noen minutter, uten at løken får farge. Fjern "tomatskallet". Tilsett grovhakkede tomater, vin og tørket oregano. Koke under lokk på svak varme ca. 40 minutter. Ta av lokket og la sausen koke uten lokk til passe konsistens, i ca. 15 minutter. Rør ofte. Bland i frisk oregano og smak til med salt og pepper.

Å koke pasta

(Beregn ca. 100 g pasta pr. person)

Kok pastaen i lettsaltet vann etter anvisning på pakken. Hell ut kokevannet når det er igjen et par minutter av koketiden. Pastaen skal være myke utenpå, men ha en hard kjerne i midten. Bland pasta og tomatsaus i en rommelig kjele. Vend pastaen i sausen er par minutter slik at den kan trekke til seg sausen. Dryss over nyrevet parmesanost ved servering.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!