1) Deilige drops

Sukkertøyet er "sunnere" enn det du kjøper i butikken. Det inneholder færre kunstige stoffer, og ett stort drops holder en stund - selv for en voksen.

Dette trenger du:
- Teflonunderlag (hobbybutikk)
- Deigskraper (hobbybutikk)
- Engangshansker
- Dropstermometer (hobbybutikk)
- Dråpetellere
- Mandelolje
- Pensel til oljen
- Saks
- Ulike aroma (hobbybutikk)
- Næringsmiddelfarger (hobbybutikk)
- Druesukker
- Sukker
- Ev. sitronsyrepulver til syrlige drops (hobbybutikk)
- Tomme glass (f.eks. fine, rene syltetøyglass) eller kremmerhus. Pynt med en fin sløyfe etc.

Har du ikke hobbybutikk i nærheten, er det enkelt å bestille på nett:
Panduro: www.pandurohobby.no eller SGS Tekstil og Hobby: www.sgshobby.no

Oppskrifter
Du må uansett innom hobbybutikken - fysisk eller via nettet. Her får du i hvert fall tak i oppskrifter på mange ulike dropsslag. Her kan du også kjøpe startsett - noe jeg anbefaler nybegynnere. Du har settet i mange år. Hos Panduro koster et startsett for drops kr 498. Her finnes det du trenger med unntak av sukker, saks og mandelolje. Du kan også velge å kjøpe verktøysett (kr 249) og plukke ut de aromaoljene (fra kr 39) og fargene (fra kr 38) du vil ha. På nettsidene til Panduro søker du på drops når du skal finne utstyr og ingredienser.

2) Hjemmelaget kirsebærlikør:

500 g kirsebær
300 g sukker
1/2 liter 45 % sprit
8-10 nellikspiker
1 kanelstang

Slik gjør du:
Jeg bruker bær fra hagen, men likøren kan godt lages av frosne bær. Fjern stilker og ta steinene ut av minst halvparten av bærene. Legg bær og sukker lagvis på glass og hell spriten over. Tilsett nellik og kanelstang. La det stå i romtemperatur i minst seks uker. Snu glassene en gang om dagen. Sil bærene fra og fyll likøren på en karaffel. Kos dere!

3) Bringebæreddik

Deilig smak til salatdressinger. Hell 200 g frosne bringebær og 1 fl. hvitvinseddik på glass. La stå i to døgn, siles. Ha noen pene bringebær på den originale flasken og hell eddiken i.

Les 97 andre tips i Norsk Ukeblad nr. 47.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!