Nydelige rundstykker med bygg som gir litt nøtteaktig smak på rundstykkene.

Oppskriften gir ca. 30 rundtstykker.

Du trenger:

1 ss margarin

9 dl vann

50 g fersk gjær

700 g hvetemel

300 g sammalt hvete fin

200 g bygg

2 ts salt

Pynt:

½ dl melk

Solsikkekjerner

Slik gjør du det:

Smelt margarinen, tilsett vann og varm opp til 37 grader. Rør inn gjæren.

Ha alt det tørre i en bolle. Bland ingrediensene og elt deigen blank og smidig i en maskin eller for hånd.

Pass på at deigen ikke blir for varm. Den skal være litt kaldere enn vanlig og litt løs når den er ferdig eltet. Del deigen opp i 30 emner og form de til rundstykker. Sett dem tett sammen slik at de under hevning flyter litt inn i hverandre. Lag dem så store du ønsker.

Dekk til med plast og etterhev i 50–60 minutter.

Pensle med melk og strø over solsikkekjerner. Stek brødene i ovnen på midterste rille ved 225 grader i ca.15 minutter.

Avkjøles på rist.

Nr. 4-2016

Flere oppskrifter på deilig hjemmebakt brød, både med og uten gluten, finner du i bilaget Kristins beste brød, som følger med Norsk Ukeblad nr. 4.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!