Dette er en kake som er nydelig på smak og flott å servere dem som har glutenallergi.

Topp dem med deilig, myk krem og masse friske bær. Bedre enn dette blir det knapt.

Du trenger:

2 pk kransekakemasse

6 egg

2 ts bakepulver

4 ss glutenfritt mel

Fyll:

3 - 5 dl kremfløte

1 beger bringebær

1 beger blåbær

1 potte sitronmelisse

Nr. 3 - 2016 © Redaksjonen

Slik gjør du det:

Del kransekakemassen i biter i en bakebolle og tilsett 6 egg. Kjør blandingen slik at den blir helt jevn. Tilsett bakepulver og glutenfritt mel og bland dette godt inn i deigen. Ha alt over i en bakepapirkledd liten langpanne, 30x40 cm.

Stekes i ovnen på nederste rille ved 200 grader i ca. 25 minutter. Sjekk med en kakepinne om den er ferdig etter 20 minutter, men det kan også hende at den trenger noe lenger tid.

Avkjøles i formen. Legg kaken på et fat. Pisk krem og bre det utover kaken.

Pynt med masse deilige friske bær på toppen, gjerne sammen med sitronmelisse.

Oppskrifter på flere fristende og enkle langpannekaker finner du i bilaget som følger med Norsk Ukeblad nr. 3-2016.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!