-Mat skal lages fra hjertet for å berøre andres hjerter. Oppnår du det, har du gjort en forskjell, og min største glede er å gjøre andre mennesker glade, sier Bent Stiansen, som driver Statholdergaarden i Oslo.

BENT STIANSENS JULEMAT: I Norsk Ukeblad nr. 49 får du et eget bilag med stjernekokkens beste oppskrifter på julemat og julekaker! © Redaksjonen

Farmors oppskrift

- Selv er jeg fra Arendal, og der serverte min mor kokt torsk, lever og rogn til selve julemiddagen, med min farmor Ingrid Stiansens krumkaker fylt av myk og smakfull multekrem. Hun var familiens leverandør av krumkaker, og her i dette heftet deler jeg min farmors oppskrift med deg. Min mor Anne Le Stiansen var ikke så glad i disse tørre kakene, så hun bakte mer av de moderne julekakene som formkaker med frukt, kransekaker og saftige sjokoladekaker, forteller Stiansen.

Nå kan du lære av Stiansen, og lage herlige krumkaker med multekrem - akkurat som mesterkokken!

Flere oppskrifter på julemat og julekaker finner du i Norsk Ukeblad nr. 49, her får du et helt bilag med Bent Stiansens beste med på kjøpet!

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!