Denne kaken er virkelig favoritten min fordi den ikke er for søt på smak. Kaken er fyldig og bare kjempegod. Her er det heldigvis ingen grenser for fantasien når det kommer til pynt, så pynt akkurat sånn som du har lyst eller tid til.

Du trenger:

(12 biter.)

4 egg

200 g sukker

130 g smør

50 g kokesjokolade

135 g hvetemel

2 ts bakepulver

Sjokoladekrem:

250 g smør

100 g kokesjokolade

250 g sukker

2 dl kremfløte

4 egg

Pynt:

Rosa kakestrøssel

Nr. 42-2015

Slik gjør du det:

Start med sjokoladekremen. Smelt smøret i en kjele sammen med kokesjokoladen og tilsett sukkeret.

Bland kremfløte med lett sammenvispede egg og ha i blandingen. La alt få et oppkok under stadig omrøring. Kremen vil da tykne. Avkjøl kremen og sett i kjøleskapet over natten eller til den har stivnet.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett grovdelt kokesjokolade. Rør til sjokoladen har smeltet. Ha dette i eggedosisen. Bland sammen mel og bakepulver og vend det forsiktig inn i eggedosisen.

Ha røren over i en rund form, 24 cm, eller en hjerteform og stek kaken i ovnen på midterste rille ved 170 grader i 40–45 minutter. Avkjøl den i formen.

Ta kaken forsiktig ut av formen.

Del den i to. Pisk opp sjokoladekremen med en håndmikser. Fordel sjokoladekremen mellom kakebunnene, og bruk en sprøytepose og sprøyt på sidene og på toppen av kaken. Pynt gjerne med litt rosa kakestrøssel og bringebær på toppen.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!