Oppskrift fra Kakeglede

Nydelig sjokolade- og solbærkake

Prøv denne fantastisk deilige sjokoladekaken, vi garanterer at du blir hektet! Flere oppskrifter finner du i Kakeglede fra Norsk Ukeblad.

REN KAKEGLEDE: Konditor Sverre Sætre står bak denne deilige kaken med sjokolade og solbær.
REN KAKEGLEDE: Konditor Sverre Sætre står bak denne deilige kaken med sjokolade og solbær. Foto: Kim Holthe
Sist oppdatert
KAKEGLEDE: Bladet er i salg nå, du kan også bestille det på SMS.
KAKEGLEDE: Bladet er i salg nå, du kan også bestille det på SMS. Foto: Redaksjonen
Ha litt kakaopulver oppi marsipanen, og trykk ut sirkler som du legger utenpå hverandre. Til slutt får du en vakker rose! (Foto: Kim Holthe)
Ha litt kakaopulver oppi marsipanen, og trykk ut sirkler som du legger utenpå hverandre. Til slutt får du en vakker rose! (Foto: Kim Holthe)

Du trenger 1 springform på 22 cm i diameter.

Nøttebunn:

40 g mandler eller nøtter

1 toppet ss hvetemel

2 eggehviter

60 g sukker

Forvarm stekeovnen til 180 grader.

Hakk mandler og hvetemel i en matprosessor. Pisk eggehviter og halvparten av sukkeret til stiv marengs. Tilsett resten av sukkeret og pisk det inn.

Vend mandelblandingen inn i marengsen med en slikkepott. Fyll i smurt kakering.

Stek bunnen midt i ovnen i ca. 20-30 minutter. Ta ut, og avkjøl.

Sjokoladekrem:

3 eggeplommer

40 g sukker

0,4 dl + 2 dl kremfløte

125 g mørk sjokolade med

60 % kakao

Finhakk sjokoladen, og smelt den i vannbad.

Ha eggeplommene i en bolle, og tilsett sukkeret mens du pisker lett med en visp.

Kok opp 0,4 dl fløte, og tøm den over eggeplommene mens du visper lett.

Tøm den smeltede sjokoladen i eggeblandingen mens du rører med en visp.

Pisk 2 dl fløte til en lett krem.

Vent til sjokoladeblandingen blir lunken (35-40 grader) før du vender inn fløtekremen med en slikkepott i to omganger.

Nå er sjokoladekremen klar til å brukes i kaken.

Lag bunnen og avkjøl. Lag sjokolademoussen, og stryk den på bunnen. Den skal rekke ca. halvveis opp i ringen.

Solbærmousse:

3 gelatinplater

150 g solbær, fryst og tint

2 eggehviter

60 g sukker

1 1/4 dl kremfløte

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i minimum 5 minutter. Ha bærene i en matprosessor og lag puré av dem. Varm så halvparten av pureen i en kjele. Ta kjelen av platen når blandingen når kokepunktet. Kryst vannet ut av gelatinen, og smelt den i den varme pureen. Bland godt. Tilsett resten av pureen, og rør alt godt sammen. Ha pureen i en bolle, og la den stå i romtemperatur til den blir kald. Det tar ca. 20 minutter.

Pisk sukker og eggehvite til marengs. Når pureen er kald, piskes den inn i den kalde marengsen med en håndvisp. Pisk kremfløten til krem. Bland kremen inn i solbærmarengsen i to omganger med en slikkepott.

Fyll solbærmousse på sjokoladekremen til kakeformringen er full. Stryk av med en palett slik at den blir jevn. Det blir noe mousse til overs. Fyll i glass og ha til dessert.

La kaken stå i kjøleskapet til den stivner, ca. 4 timer.

Lokk:

2 dl solbærsyltetøy

Stryk syltetøyet på toppen av kaken, og ta av ringen på kakeformen før servering.

Pynt:

1 marsipanrull

litt kakao

bær til pynt

Bestill Kakeglede nå!

Norsk Ukeblads spesial Kakeglede inneholder 100 oppskrifter på himmelske fristelser, og bladet er i salg nå.

Du kan også bestille Kakeglede på SMS. Send NUKAKER til 2205. Kun kr 69, alt inkludert.

Beløpet blir trukket fra din telefonregning. Du får magasinet tilsendt til adressen mobilen er registrert på i løpet av få dager.

Du kan også bestille ved å ringe tlf. 21 50 93 57 eller sende mail til [email protected]

Denne saken ble første gang publisert 24/03 2015, og sist oppdatert 01/05 2017.

Les også