Renessansemannen

Slik spiser du hummer

Det heter seg at journalister kan litt om mye, men ikke besitter dybdekunnskap om noe. Vitebegjærlige som vi er, oppsøkte vi derfor autoriteter på en rekke nøkkelområder, og deler resultatet med deg her i denne artikkelserien. I denne runda forteller Henrik Troy Johansen hvordan du spiser hummer.

Publisert

Hummeren er en av Norges dyreste råvarer, og selges for opp mot 600 kroner kiloen i butikk. Det er derfor viktig å vite hvordan man korrekt deler og nyter denne delikatessen. Twitterkokken Henrik Troy Johansen veileder deg gjennom akten i to enkle steg:

1. Del hummeren. Legg hummeren på rygg og del fra midten og ut mot halespissen. Del deretter fra midten og fremover mot hodet.

2. Rens hummeren. Fjern «paven» - hummerens magesekk og tarmen som ligger langs ryggen som en mørkfarget tråd. Fjern også de gråfargede gjellene. Resten av hummeren er spiselig.

Av utstyr er det kjekt å ha en nøtteknekker til å knekke opp klørne og en hummergaffel (en tynn lang gaffel) til å få ut alt kjøttet i klørne.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag