Cocktails

Respekt for glasset

Det finnes to typer bartendere: De som respekterer kunden, og de som respekterer glasset.

GIMLET

GIMLET Foto: Andreas Kleiberg

Publisert

Går du inn gjennom den anonyme glassdøra med hvite gardiner som hindrer innsyn, er det som om du entrer settet til en amerikansk film noir fra 50-tallet.

Det lille rommet er dekket av brune panelvegger uten bilder. Her finnes ingen musikk og ingen bord. Bare en solid bardisk i mørkebrunt tre med barstoler på den ene siden og en bartender på den andre.

Gimlet åpnet nyttårsaftenen 1979 og har fått ry på seg som en av, om ikke den, beste cocktailbaren i Barcelona. I nesten 30 år har det lille stedet holdt stilen oppe uten en eneste annonse, og med en strict policy om å respektere glasset fremfor kundenes feilaktige krav.

- Manhattan lages med bourbon. Dersom noen vil ha single malt må de gå et annet sted. Det handler om respekt, sier Eduard Denís Fernanda.

Han er sjefsbartenderen i hvit skjorte, vest og propell.

- Får noen det for seg at de vil ha Gimlet med tequila er de på feil sted, og vi lager heller ikke Mojitos. Men du kan få en Mint Julep, som er den amerikanske forgjengeren til Mojito, og som serveres med bourbon fremfor rom.

Her er tre klassiske drinker anbefalt av Gimlet - Barcelonas beste, og strengeste, cocktailbar.

Gimlet

Gimlet

Gimlet Foto: Andreas Kleiberg

2/3 gin

1/3 Rose's Lime (Limejuice)

Bette Davis

1/4 sitronjuice

Betty Davis

Betty Davis Foto: Andreas Kleiberg

1/4 aprikosbrandy

2/4 blended scotch whisky

The Bronx

1/6 appelsinjuice

1/6 rød Vermouth

The Bronx

The Bronx Foto: Andreas Kleiberg

1/6 Dry Vermouth

3/6 gin

Litt sitronjuice

Alle cocktailene serveres avkjølt i cocktailglass uten is.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag