Dette trenger du:

6 stk kyllingbryst(med skinn og vingeben)

4 kvist estragon

4 stk rødbet

500 g sopp(kantarell, steinsopp, sjampinjong)

1 stk sjalottløk

1 fedd hvitløk

2 ts buljongpulver, blandet ut med 2,5 dl vann

2 dl melk

1 dl matfløte

salt og nykvernet pepper

Slik gjør du.

Skjær noen snitt i skinnet på kyllingen og stikk inn kvister med estragon. Legg kyllingbrystene i en smurt ildfast form, pensle med olje og dryss på salt og nykvernet pepper. Sett formen inn i ovn på 180 °C og stek i 20-30 minutter. Bruk halvparten av soppen til å lage soppskum/ -saus. Rens og børst av sand og jord og del opp i små biter. Surr soppen lett i en panne med smør sammen med finhakket sjalottløk og hvitløk. Spe med buljong og la det koke litt inn. Tilsett melk og fløte og smak til med salt og pepper. Kok opp og bruk en stavmikser til å skumme opp sausen like før servering. Resten av soppen stekes lett i en panne og serveres sammen med kyllingbrystet og kokte små rødbeter. Rødbeter trenger å koke i ca 1 time. Retten kan danderes på fat eller tallerkener

Gode viner som passer til sopp:

=

MAURO MOLINO BAROLO 2010

Piemonte betyr ved foten av fjellet. Et flott fylke kledd med daler, høye fjell, innsjøer og elver. Her finner du noen av de beste skistedene i Italia. I øst ligger den store Po-sletten, og bak den har du de fruktbare høydedragene Langhe og Monferrato som er bemerkelsesverdige på grunn av maleriske landsbyer og god vin.Terrenget er meget kupert med et kalk og leireholdig jordsmonn. Det er svært vakkert her, med et grønt bølgete landskap med åser og små daler. Klimaet er temperert, men høsten er lang og kjølig. Det faller ikke så mye regn her, men tåke om morgenen er ikke uvanlig i de trange dalene.

Vin produksjon i dette fylke gjør Piemonte kjent i hele verden; mer enn 90% av de produserte vinene har staten gjort til et beskyttet varemerke.Dette fylket produserer noen av Italias mest berømte viner, fra edle, tanninrike rødviner som Barolo og Barbaresco.

Mauro Molino Barolo er en aromatisk sak, med smak av edelt treverk, krydder og høstløv.

Varenummer: 119172

Pris: 219,90

=

DOM. DUPASQUIER BOURGOGNE PINOT NOIR 2011/12

Om du synes Barolo blir i tyngste laget er denne en perfekt erstatning. Her har du en ung vin med saftig frukt og preg av røde bær og urter. Den har en litt over middels fylde, god friskhet og moderat med garvestoffer. Denne franske vinen fra Burgund holder en prosent på 12,5 og har en duft av bær, urter med et hint av blomst.

Varenummer: 1013801

Pris: 154,90

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!