Hummeren er en av Norges dyreste råvarer, og selges for opp mot 600 kroner kiloen i butikk. Det er derfor viktig å vite hvordan man korrekt deler og nyter denne delikatessen. Twitterkokken Henrik Troy Johansen veileder deg gjennom akten i to enkle steg:

1. Del hummeren. Legg hummeren på rygg og del fra midten og ut mot halespissen. Del deretter fra midten og fremover mot hodet.

2. Rens hummeren. Fjern «paven» - hummerens magesekk og tarmen som ligger langs ryggen som en mørkfarget tråd. Fjern også de gråfargede gjellene. Resten av hummeren er spiselig.

Av utstyr er det kjekt å ha en nøtteknekker til å knekke opp klørne og en hummergaffel (en tynn lang gaffel) til å få ut alt kjøttet i klørne.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!